Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağ Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti.

12 yıldır düzenli olarak okul ziyaretleri yapan Tiryaki, referandum öncesi yoğun programı arasında okul ziyaretlerini aksatmıyor. Tiryaki, inşaatı Altındağ Belediyesi tarafından yapılan ve 2016 Eylül döneminde eğitim öğretime açılan Altındağ Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti. Öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılanan Tiryaki, çocuklara hayat tecrübelerini aktardı. Öğrencilere Mehmet Akif Ersoy’un Safahat isimli kitabını hediye eden Tiryaki, öğretmenlerle görüşerek çocukların ders başarıları hakkında da bilgi aldı.

Lise öğrencileriyle bir araya gelen Tiryaki, yıllardır Altındağ’daki okulları gezdiğini söyleyerek, eğitim kurumlarındaki eksikliklerin giderilmesi için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıklarını belirtti. Okullarla ve öğrencilerle daha çok ilgilenilmesi gerektiğinin altını çizen Tiryaki, eğitim kalitesinin artması için yıllardır büyük mücadele verdiklerini söyledi.

Tiryaki, Altındağ’ın eğitim kalitesinin artması için yıllardır büyük mücadele verdiklerine vurgu yaparak, “Evinizde küçük de olsa bir kütüphane bulundurun. Kitap okumayan birinin başarılı olma şansı çok düşük. Zamanınızı boşa harcamayın. Mesela televizyonu az seyredin, telefonlarınızla az ilgilenin. Bunların yerine müzelere gidin, sergileri gezin. Büyük bir yarış içindesiniz. Sizi diğerlerinden farklı kılan bir şeyler olmalı. Mutlaka yabancı bir dil öğrenin. Ancak disiplinli bir şekilde çalışırsanız başarılı olursunuz” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerle de bir araya gelen Tiryaki, müreffeh ve güçlü bir Türkiye için hep birlikte çalışmayı sürdüreceklerini belirterek, “Hepimize düşen en büyük sorumluluk işimizi en iyi şekilde yapmaktır. Bu ülkenin kaybedecek zamanı yok. Ülkeler arasında yaşanan bu vahşi yarışta yerimizi almamız için gelecek neslimizi çok iyi yetiştirmemiz gerekiyor“ diye konuştu.

Tiryaki’ye Okul Müdürü Adnan Şenol tarafından plaket takdim edildi.