Yaklaşık 10 yıldır gerçekleştirdiği okul ziyaretlerine devam eden Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Karacaören İlkokulu’nu ziyaret etti. Başkan Tiryaki, önce öğrencilere Türkçe sözlük hediye etti, daha sonra ise öğretmenlerle görüştü. Öğretmenler, çocukların eğitim durumu hakkında Başkan Tiryaki’ye bilgi verdi. Başkan Tiryaki, öğrencilerin daha sağlıklı bir ortamda eğitim görmesi için okula temizlik malzemesi yardımında da bulundu.

Başkan Tiryaki anlattı, öğretmenler dinledi

Altındağ Belediyesi olarak eğitime her zaman destek sağladıklarının altını çizen Başkan Tiryaki, çocukların iyi bir eğitim almasının gerekli olduğunu bir kez daha vurguladı. Başkan Tiryaki, bu konuda hem öğretmenlere hem de ailelere önemli sorumluluklar düştüğünü belirtti. Çocukların mutlaka kitap okuma alışkanlığı kazanmasını isteyen Başkan Tiryaki, doğru yetiştirilecek bir çocuğun ülkesine, milletine, ailesine ve kendisine faydalı olacağını söyledi. Başkan Tiryaki, öğrencilerin sosyal aktivitelerde de yer alması gerektiğini vurguladı ve bu durumun öğretmenler aracılığıyla hayata geçeceğini aktardı.

“Bir belediye başkanı olarak sanata büyük önem veriyor ve sanatçılara değer veriyorum.”

Öğretmenlerin taleplerini de dinleyen Başkan Tiryaki, kendilerine iletilen isteklerin yerine getirilmesi için düğmeye bastı. Başkan Tiryaki, eksiklerin giderilmesi için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacaklarını dile getirdi.

Ülke kalkınmasında sanatsal faaliyetlerin büyük yer tuttuğunu ifade eden Başkan Tiryaki sözlerini şöyle tamamladı: “Geçen gün başka bir okulu ziyaret ettim, çocuklar beni ellerinde gitarla karşıladılar. Bir okulda, küçük bir kız çocuğunun yaptığı resmi gördüm. Çok beğendim. Takdir ettim. Çocuk işte bu şekilde sanatla, şiirle, edebiyatla, müzikle büyümeli. Bir belediye başkanı olarak ben sanata büyük önem veriyor ve sanatçılara değer veriyorum. Çocuklarımızın da bu şekilde yetişmesini arzu ediyorum.”