Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, başkentin dört bir yanında yeni yol açma ve asfaltlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin, geçtiğimiz hafta sonunda başladığı Ulus-Sıhhiye arasındaki asfalt yenileme çalışmaları daha önceden hesaplandığı gibi dün geceden itibaren tamamlanırken, Tunalı Hilmi Caddesi ve çevresindeki ana arterlerde de asfalt çalışmaları devam ediyor.

Diğer yandan Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından hazırlanan günlük çalışma programı kapsamında; Çankaya’dan Kızılcahamam’a, Kahramankazan’dan Nallıhan’a, Polatlı’dan Şereflikoçhisar’a kadar tüm ilçelerde yama, asfalt, kaplama ve yeni yolların açılması gibi ihtiyaca yönelik olarak birbirinden farklı çalışmalar da gerçekleştiriliyor.

Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, hava şartlarının yol yapım ve onarıma elverişli olması nedeniyle her bölge ve ilçe için oluşturulan ekipler tarafından geceli gündüzlü çalışmaların yapıldığını belirttiler.

Yetkililer, başkent trafiğinin en yoğun olduğu ana arterlerinden Atatürk Bulvarı’ndaki yol asfaltlama çalışmalarının tamamladığını belirterek, “Ulus Atatürk Heykeli’nden başlayarak, Sıhhiye Meydanı’nda son bulan asfaltlama çalışması sona erdi. Bu alandaki yola 5 bin ton binder, 5 bin 800 ton da modifiye asfalt serildi. Bölgede yol çizgi çalışmaları da en kısa sürede gerçekleştirilecek” dediler.

Fen işleri ekiplerinin, bir diğer ana arterlerden biri olan Anadolu Bulvarı’nın, TÜVTÜRK araç muayene istasyonu ile İstanbul Yolu arasında kalan bölümünde çalışmaları sürdürdüğü, bu bölümde eski asfaltın kazıma çalışmalarının devam ettiği, bu çalışmaların ardından asfalt serimine geçileceği belirtildi.