2016-2017 Eğitim-Öğretim yılını tamamlayan ASO Teknik Koleji öğrencileri mezuniyet heyecanı ve mutluluğunu birlikte yaşadı.

ASO Teknik Koleji konferans salonunda Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Solmaz, Bölge Müdürü Ahmet Balcı, ASO Eğitim Kurulu Üyeleri, sanayiciler, öğrenci velileri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen mezuniyet töreninde 51 genç diplomasını aldı. Diploma heyecanını aileleriyle ve ASO Teknik Koleji’nin öğretim kadrosuyla paylaşan gençler “ASO Teknik Koleji’nde 4 yıllık eğim sürecinde yüksek kabiliyet, çağdaş eğitim ve sosyal imkanlar çerçevesinde bir süreci geride bıraktık. Buradan aldığımız eğitimle ülkemize, milletimize hayırlı bir nesil olmak istiyoruz” dediler.

Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Solmaz mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, okulun ikinci mezuniyet törenini onur, gurur ve heyecanla yaşadıklarını belirterek, “Gençlerimizin buradan aldıkları eğitim, deneyim ve erdemli insan olma kabiliyetlerini yaşamlarının bundan sonraki sürecine yansıtacaklarına gönülden inanıyorum. Hepinizi tek tek tebrik ediyorum. Ayrıca ASO Teknik Koleji’nin tüm eğitim kadrosunu tebrik ediyor, Ankara Sanayi Odası’nın değerli Başkanı Nurettin Özdebir’e de Ankara’mıza böyle bir eğitim öğretim yuvası kazandırdıkları için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Diploma töreninde, okul birincisi Bekir Haktanır, ikincisi Emirhan Aktürk ve üçüncüsü Mehmet Can Yılmaz’a ASO Eğitim Kurulu üyeleri tarafından diplomalarıyla birlikte çeşitli hediyeler de verildi. Tören, temsili diplomaların dağıtılması ve keplerin fırlatılmasıyla sona erdi.

Diploma töreninde ayrıca, Ortaokul son sınıf öğrencilere matematiği sevdirmek ve matematiğin önemini kavratmak amacıyla Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ASO Teknik Koleji iş birliğinde Ankara genelinde düzenlenen 8. sınıflar arası Matematik yarışmasının ödül töreni de gerçekleştirildi. Yarışmada, Dr. Nurettin Beyhan Elbir Ortaokulundan Eren Demirci birinci, Ahi Evran Ortaokulundan Şimal Serenlioğlu ikinci, Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulundan Niyazi Ömer Yıldız, Cenk Yakın Ortaokulundan Habib Serhat Keskin ve Prof. Dr. Mehmet Sağlam Ortaokulundan Utku Aydın üçüncülüğü paylaştı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ASO Eğitim Vakfı Üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.