15 Temmuz hain darbe girişiminde bombadan seken şarapnel parçasıyla yaralanan gazi Çetin Aksu’yu ziyaret eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, daha sonra Kedersiz ailesine de çat kapı ziyarette bulunarak sürpriz yaptı.

Başkan Mustafa Ak’a ziyaretlerinde AK Parti Keçiören İlçe Kadın Kolları Başkanı Mahpeyker Sert ile Çaldıran Mahallesi Muhtarı Ahmet Telli de eşlik etti. Çaldıran Mahallesi’nde oturan 15 Temmuz gazisi polis memuru Çetin Aksu (45), hainlerin F-16 savaş uçağından Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne attığı bombadan seken şarapnel parçasının sağ bacağına isabet etmesi sonucu yaralanmıştı.

Çıkarılması sağlık gerekçesiyle zararlı olduğu için şarapnel parçasıyla yaşamak zorunda kalan Aksu’ya hatırını soran Başkan Ak, “Bu ülke sizin gibi kahramanlar sayesinde o gece dimdik ayakta kaldı, ayakta kalmaya da devam edecek. Allah hepinizden razı olsun” dedi. Gazi Aksu ise 15 Temmuz gecesi yaşananların canlı şahidi olduğunu vurgulayarak, “Kimse bu darbeye ‘kontrollü darbe’ demesin, bunun kontrolü falan yoktu. Cumhurbaşkanımız milletimizin birliğini iyi sağlıyor. Ziyaretiniz bizi çok mutlu etti. Teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Eşi Tülay Aksu (42) da “Allah bir daha bize öyle günler yaşatmasın. Çok zor günlerdi. Ziyaretiniz bize çok güzel moral oldu” ifadelerini kullandı.

Başkan Ak, Aksu ailesine Keçiören Belediyesi tarafından hazırlanan “İstiklal ve İstikbal Mücadelesinin Adı 15 Temmuz: Keçiören’de Vatan Mücadelesi” adlı kitabı, ailenin en küçüğü 3,5 yaşındaki Çınar’a ise oyuncak hediye etti.

Kedersiz ailesine sürpriz ziyaret

Daha sonra Çaldıran Mahallesi’nde çat kapı ev ziyareti yapan Başkan Ak, işçi emeklisi İsmail Kedersiz (69) ve eşi Neriman Kedersiz’in (62) kapılarını çaldı. 16 yaşında geçirdiği trafik kazası nedeniyle sol bacağı kesilen ve baston yardımıyla yürüyen İsmail Kedersiz, Başkan Ak’ı bir anda karşısında görünce çok şaşırdı. “Bizi misafir kabul eder misiniz?” diye soran Başkanı içeri buyur eden Kedersiz çifti, “Başkanım haber etseydiniz hazırlık yapardık” diye yanıt verdi. Sürpriz yapmak istediklerini belirten Başkan Ak, çay eşliğinde yapılan sıcak sohbette aileye bir isteklerinin olup olmadığını sordu. Teşekkür eden Kedersiz çifti, “Ziyaretiniz çok güzel bir sürpriz oldu, çok mutlu olduk” dedi. Mustafa Ak, ziyaretin sonunda aileye Keçiören Belediyesi tarafından hazırlanan “İstiklal ve İstikbal Mücadelesinin Adı 15 Temmuz: Keçiören’de Vatan Mücadelesi” adlı kitabı da hediye etti.