15 Temmuz darbe girişimine karşı kahramanca mücadele veren şehitlerin ailelerini ve gazileri düzenli olarak ziyaret edip hatırlarını soran Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, son olarak 15 Temmuz gazisi Cihat Ünal’ın evine misafir oldu.

Başkan Ak’a ev ziyaretlerinde AK Parti Keçiören İlçe Kadın Kolları Başkanı Mahpeyker Sert ve Osmangazi Mahallesi Muhtarı Mustafa Binbir de eşlik etti. Osmangazi Mahallesi’nde eşi Sultan Ünal (24) ve 2 yaşındaki oğlu Mustafa Said ile birlikte yaşayan Cihan Ünal (27), 15 Temmuz gecesi F-16 savaş uçağından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne atılan bombadan seken şarapnelin sol dizine isabet etmesi sonucu gazi olmuştu.

“Devletimiz bize sahip çıktı”

Başkan Ak’ın “Nasılsınız? Bizden bir isteğiniz var mı?” sorusunu yanıtlarken, devletin 15 Temmuz gazilerine çok iyi sahip çıktığını belirten Ünal, “Allah Cumhurbaşkanımızdan ve sizlerden razı olsun” dedi. 15 Temmuz gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanlara çıkan vatandaşlar sayesinde ülkemizin bölünmekten kurtulduğunu ifade eden Başkan Ak ise, “1980 yılında gerçekleştirilen darbede ‘Bu darbe kanunsuzdur’ diyen olmadı. Eğer öyle söylenmiş olsaydı, belki o gün de vatandaşımız sokağa çıkacaktı” diye konuştu. Aileye Keçiören Belediyesi tarafından hazırlanan “İstiklal ve İstikbal Mücadelesinin Adı 15 Temmuz: Keçiören’de Vatan Mücadelesi” adlı kitabı hediye eden Mustafa Ak, çocukları Mustafa Said’e de oyuncak verdi.

Rüyasında çat kapı ziyareti gördü

Daha sonra Osmangazi Mahallesi’nde çat kapı ev ziyareti yapan Başkan Ak, Mehmet Yıldız (64) ve Rukiye Yıldız (56) çiftinin kapısını çaldı. Kapıyı açınca karşılarında Belediye Başkanını görmenin şaşkınlığını yaşayan Yıldız ailesine “Misafir kabul ediyor musunuz? Çayınızı içmeye geldik” diye soran Mustafa Ak, Kıbrıs Savaşı gazisi Mehmet Yıldız’ın evinin sürpriz misafiri oldu. Ziyaret sırasında evde bulunan ailenin kızı Hatice Mercantaş (37) ve eşi Ahmet Mercantaş (47) kızları Rüveyda’nın(17) gördüğü ilginç bir rüyayı Başkan Ak’a anlattı. Bir hafta önce rüyasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı gördüğünü söyleyen Rüveyda, “Rüyamda Cumhurbaşkanının bize çat kapı ziyarete geldiğini görmüştüm. Aynı bugünkü gibi bir ortam vardı evimizde. Demek ki rüyam böyle çıkacakmış. Bize çok güzel bir sürpriz yaptınız” dedi. Başkan Ak da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkın sevgilisi olduğunu dile getirerek, “Halkımız Cumhurbaşkanını, o da halkını çok seviyor. Cumhurbaşkanını kendisinden görüyor ve artık rüyalara giriyor. Demek ki rüyan böyle gerçekleşecekmiş” diye konuştu.

Kıbrıs Savaşı gazisi Mehmet Yıldız ise, askerliğini komando olarak yaptığını ve Kıbrıs’ta kahramanca çarpışarak gazi olduğunu söyledi. Türkiye’nin şehit ve gazilerine minnettar olduğunu kaydeden Başkan Ak da, “Allah sizden ve diğer bütün gazilerimizden razı olsun” dedi. Ziyaretin sonunda aileye Keçiören Belediyesi tarafından hazırlanan “İstiklal ve İstikbal Mücadelesinin Adı 15 Temmuz: Keçiören’de Vatan Mücadelesi” adlı kitabı hediye eden Başkan Ak, torunları Erol Kerem (7)’e de oyuncak verdi.