Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Fas Krallığında yapılan Crans Montana Forum toplantısında biri dizi temaslarda bulundu.

Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Fas Krallığında yapılan Crans Montana Forum toplantısında Sri Lanka Cumhuriyeti Balıkçılık ve Yatırımlardan sorumlu Bakan Dilip Wedaarachchi ile görüşerek fikir alışverişinde bulundu. Görüşmede kısa bir konuşma yapan Başkan Atasoy, "Türk iş dünyası olarak Sri Lanka Cumhuriyeti ile ilişkilerimize çok önem veriyor ve büyük ilgi duyuyoruz” dedi.

Sri Lanka Cumhuriyeti Balıkçılık ve Yatırımlardan Sorumlu Bakanı Dilip Wedaarachchi ise konuşmasında, “Öncelikle size Türkiye Cumhuriyeti ile Sri Lanka Cumhuriyeti arasında ekonomik ve ticari ilişkilerimize katkı sağlamanızdan dolayı teşekkür ederim sizi en kısa zamanda Sri Lanka hükümeti adına Sri Lanka Cumhuriyetine davet ediyorum” diye konuştu.

Başkan Atasoy daha sonra Kuzey Afrika ülkesi Güney Sudan Hayvancılık ve Balıkçılık Bakanı James Janka Duku ile görüşerek Güney Sudan ekonomisi hakkında bilgi aldı. Görüşmede Sudan ile olan ilişkilerine önem verdiklerini belirten Başkan Atasoy, "Türk iş dünyası olarak Güney Sudan ile ilişkilerimize çok önem veriyoruz Güney Sudan da yatırım olanaklarını yakından takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

Güney Sudan Hayvancılık ve Balıkçılık Bakanı James Janka Duku görüşmede yapmış olduğu konuşmada, “Bizim ülkemize ziyaret yapmanız için size Güney Sudan Hükümeti olarak program yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Başkan Atasoy Güney Sudan Hayvancılık ve Balıkçılık Bakanı James Janka Duku ya teşekkür ederek en kısa zamanda Güney Sudana bir ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.