Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Mogan Gölü’nde teknede gerçekleştirilen canlı yayında projelerini anlattı.

Ankara’nın bozkır diye tanımlandığını ve bu bozkırın içerisinde bir deniz bulunduğunu ifade eden Duruay, “Gölbaşımız Türkiye’nin sayılı şirin ilçelerinden bir tanesi. Komşuluğun, dostluğun devam ettiği metropol bir ilçemiz” dedi. Gölbaşı Belediyesinin birçok proje yürüttüğünü aktaran Başkan Duruay, şunları kaydetti:

“Mogan Gölü, Gölbaşımız için ne kadar önemliyse Ankara ve Türkiye içinde o kadar önemli. Gölbaşı’nı, Gölbaşı yapan Mogan ve Eymir Gölümüz. Mogan Gölü’nün temizliği senelerdir bekleyen bir sıkıntıydı. 25 senedir Gölbaşılıların özlemini çektiği Mogan Gölümüzün temizliği bu sene yapılacak. Temiz, berrak, kokmayan, güzel görünümlü gölümüze kavuşacağız. Çalışmalarımız başladı.”

Başkan Duruay, Gölbaşı’nda bunun yanında Şehir Parkı, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi ve Seğmenler Pazar Yeri, Eymir Mahallesi Sosyal Tesisi ve Mevlana Spor Merkezi projelerinin de yürütüldüğünü söyledi. Başkan Duruay, Gölbaşı’na 200 yataklı hastanenin temelinin de bu ay içerisinde Sağlık Bakanlığı tarafından atılacağının altını çizerek, “Gölbaşı Hasvak Devlet Hastanesinin bitişiğine poliklinik yapıyoruz. Poliklinikte Eylül, Ekim ayı gibi inşallah faaliyete geçecek” diye konuştu.

“Gölbaşı her alanda iddialı sporcular yetiştiriyor”

Başkan Duruay, Gölbaşı Belediyesinin sosyal belediyecilikte önemli işler yaptığını aktararak, şöyle devam etti:

“Gençlerimizin spora yönelmesiyle ilgili kurslar açıyoruz. Bizim için skordan çok önemli olan çocukların spor yapması. Farklı branşlarda da takımlarımızı kurduk. Gölbaşı her alanda iddialı sporcular yetiştiriyor. Bunun dışında da hanımlara yönelik el becerileri kursları gibi bir çok dalda kurs açıyoruz.”

Referandum süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Duruay, soruları da cevaplandırdı. Duruay, referandum çalışmalarıyla ilgili ilçede seviyeli bir propaganda dönemi geçirildiğini söyledi. Avrupalıların kendilerine hiçbir zaman dost olmadığını da aktaran Başkan Duruay, şu ifadeleri kullandı:

“Bunlar referandumda Türkiye’de hayır çıkmasını istiyorsa çıkan evet sonucu Türkiyemiz için bir hayırdır. Bu sonucun Türkiyemizin geleceği için bir hayır olduğuna inanıyorum. Türkiyemizin önünü açacağına inanıyorum.Coğrafyamızda bir istikrarlı ülke biz varız. Güçlü bir liderimiz var. Güçlü bir devletimiz var. Güçlü Türkiye’yi istemiyorlar. Türkiye’yi karıştırmak içinde 15 senedir uğraşıyorlar. Ekonomik, siyasi darbe yapmak istediler. Türk halkının dirayetli duruşu birçoğunu bertaraf etti. Tüm mazlumlara kucak açıyoruz. Maddi manevi destekle yardım etmeye çalışan bir Türkiye var. Avrupa’da bundan rahatsız oluyor.”

“Gölbaşı insanı 15 Temmuz’da kahraman olduğunu ispat etti”

Başkan Duruay, 15 Temmuz darbe girişiminde Gölbaşı’nda yaşanan olaylara değinerek, şunları kaydetti:

“15 Temmuz’da o hainler Özel Harekat Daire Başkanlığına bombayı atarken oradaki insanların ne fikirlerine ne düşüncelerine baktı. Alevi, Sünni, Türk ya da Kürt demediler ve o şekilde bombalar atıldı. O gün her görüşten insanımız sokaktaydı. Gölbaşı insanı gerçekten 15 Temmuz’da kahraman olduğunu ispat etti. Zor günde birlik beraberliğimizi sağlayabildik.”