Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin referandumda “evet” desteği vermesine ilişkin, “Eğer bu destek olmasaydı seçimde yeniden bir çoğunluk isteyecek ve ondan sonra alacaktık bu kararı. Verdiği destek için Sayın Bahçeli’ye bu noktada müteşekkiriz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, konuğu olduğu radyo programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Referandum çalışmalarıyla ilgili soru üzerine Gökçek, “Biz ‘evet’çiyiz. Bu referandumda da önemli olan ‘evet’in çıkması ve insanların ikna edilmesi. Biz sadece miting yapmıyoruz, vatandaşlarımızla Twitter’dan da irtibat halindeyiz. Televizyonlara çıkıyoruz, arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Türkiye’nin istiklali ve istikbali için, çocuklarımızın geleceği için yapıyoruz bunu” diye konuştu.

Referandumdan “evet” çıkması durumunda “tek adam olunacağı” eleştirilerine değinen Başkan Gökçek, Türkiye’de geçmiş dönemlerde yaşanan cumhurbaşkanı-başbakan çatışmalarına ilişkin de örnekler verdi. Türkiye’de yaşanan darbe girişimi, PKK, DEAŞ terörü ile Hollanda ve Almanya krizlerine rağmen ihracatın yükselmesine dikkat çeken Başkan Gökçek, bu durumun dış ülkeleri korkuttuğunu söyledi.

“Bahçeli’ye müteşekkiriz”

Başkan Gökçek, referandumda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “evet” desteği vermesine ilişkin olarak da, “Eğer bu destek olmasaydı yeniden seçimde bir çoğunluk isteyecek ve ondan sonra alacaktık bu kararı. Ancak verdiği destek için Sayın Bahçeli’ye bu noktada müteşekkiriz. Sayın Bahçeli bize bu fırsatı verdiği için Türkiye adına, istikbalimiz adına, çocuklarımız adına minnet borçluyuz” diye konuştu.