Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Beypazarı’na 3 yılda 112 trilyon (eski parayla) liralık yatırım yaptıklarını belirterek,“Sadece 3 senede döktüğümüz asfalt, 370 bin ton” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, referandum çalışmaları kapsamında gittiği Beypazarı’nda, Hangar Önü Meydanı’nda halka hitap etti. Konuşmasına, Büyükşehir Belediyesinin ilçeye yaptığı hizmetleri anlatarak başlayan Gökçek, ilçeye her yıl yaklaşık 40 trilyon olmak üzere 3 yılda 112 trilyon (eski parayla) liralık yatırım yapıldığını söyledi. Gökçek, “Sadece 3 senede dökmüş olduğumuz asfalt, 370 bin ton, dile kolay” ifadelerini kullandı.

Beypazarı’nda köy yolları, 2 buçuk kilometre oto korkuluk ve 52 bin metrekare kaldırım yaptıklarını belirten Gökçek, ASKİ’nin yatırımları hakkında da, “ASKİ’nin çalışmaları 26 trilyon lira. 6 buçuk kilometre içme suyu hattı yapmışız. 2 buçuk kilometreye yakın atık su, yani kanalizasyon hattı, 12 adet paket arıtma tesisi, 6 adet paket atık su arıtma tesisi, köylere de 28 adet otomatik klorlama tesisi yaptık. Ayrıca sadece Beypazarı’na hizmet etsin diye ASKİ’ye 16 adet araç aldık” diye konuştu.

“Beypazarı çiçek gibi görünsün”

Gökçek, Beypazarı’nın güzelleşmesi için de Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığının 9 trilyon liralık yatırım yaptığına dikkat çekerek, “Beypazarı çiçek gibi görünsün diye 38 bin 940 adet çiçek, 757 bin çalı grubu, 404 tane büyük ağaç diktik. 2 mezarlığı düzenledik. 1243 kent mobilyasını şehrin değişik yerlerine yerleştirdik. 17 tane okul, cami, kamu kurumunun çevre düzenlemesini yaptık. 418 oyun grubunu da Beypazarı’nın dört bir tarafına yerleştirdik” dedi.

Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı tarafından ilçeye 3 senede 3 trilyon liralık yardım ve destek projeleri uyguladıklarını açıklayan Gökçek, ilçedeki çiftçilere 24 bin 400 meyve fidanı desteği sağladıklarının altını çizdi. Gökçek, ilçedeki arı üreticilerine; arılı kovan ve arıcılık malzemeleri desteği yaptıklarını kaydederek “Önce bin 300 adet, sonra 740 adet kovan destek verdik. Artık Beypazarı, bal üreten bir yer haline geldi” şeklinde konuştu.

Gökçek, köylülere 8 kırkım makinesi aldıklarını, silaj paketleme danışmanlık hizmeti verdiklerini, 848 silaj makinesi yaptıklarını, 135 merinos ve tekeyi ücretsiz olarak köylüye dağıttıklarını, 11 ton yem bitkisi ve tohum desteği sağladıklarını anlattı. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının Beypazarı’nda 4 bin 148 aileye 63 bin koli gıda yardımı, yaklaşık 4 bin aileye 4 bin ton ücretsiz kömür yardımı, 3 binin üzerinde çocuğa kırtasiye, kaban ve bot yardımı yaptıklarını belirten Gökçek, Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı’nın, Beypazarı’nda 15 caminin, okulun ve derneklerin ihtiyaçlarını giderdiğini, dekoratif saat kulesiyle, 2 havuz kazandırdığını, ayrıca 9 kilometre yol çizgisi yaptıklarını ifade etti.

“Hıdırlıktepe Rekreasyon Projesi bu yıl bitiyor”

İlçede çalışmaları süren Hıdırlıktepe Rekreasyon Alanı’nı bu yıl içinde bitireceklerini belirten Gökçek, ilçede yapılacak diğer projeleri de şöyle sıraladı:

“Hacı Kara Parkı’na futbol sahası, Beypazarı İtfaiye ikmal proje binası, Adaören-İbecik Mahalleleri arasında çay geçiş köprüsü, Kayabükü Mahallesi çay geçiş köprüsü, Köseler Mahallesi menfez yapımı, Mikail Yolu- Akşamoldu menfez yapımı, yeni modern mezbaha, 60 kilometre yeni içme suyu hattı. 40 kilometresi bu yıl bitecek, 10 bin 250 metre kanalizasyon hattı, yeni 4 su kuyusu, 2 bin 500 metreküp ve 7 bin 500 metreküp kapasiteli 2 su deposu."

Gökçek, Beypazarı Belediyesi’nin uzun yıllar su ihtiyacının karşılanması için mevcutta bulunan, ileri arıtma teknolojisine sahip içme suyu arıtma tesisinin kapasitesini yüzde 150 artırarak, 7 bin metreküpten 17 bin metreküpe çıkartmak için ihale yaptıklarını da kaydederek, "İnşallah 2 sene içinde hizmete girecek" dedi.

Uruç Barajı için de DSİ ile temasta olduklarını bildiren Gökçek, barajın gelecek seçimlerden önce bitirileceği sözünü verdi.