Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gölbaşı’na 3 yılda eski parayla 597 trilyon (milyon) liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

Başkan Gökçek, Polatlı ve Haymana’nın ardından Gölbaşı’nda, Büyükşehir Belediyesince köy statüsünden mahalleye dönüştürülen 47 yerleşim yerine, düğün, bayram, toplantı ve cenazelerde kullanılmak üzere masa, sandalye, çay ocağı, tüp, çay bardağı, ses sisteminden oluşan malzeme dağıtımı yaptı.

Gölbaşı’nda düzenlenen ve Belediye Başkanı Fatih Duruay, mahalle muhtarları ile vatandaşların katıldığı törende konuşan Başkan Gökçek, ilçeye son 3 yılda, eski parayla 597 trilyon (597 milyon liralık) liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Başkan Gökçek, 3 yıl içinde Gölbaşı’na 1 milyon 113 bin ton asfalt döktüklerini ve kalan 40 kilometrelik köy yolunun da bu yıl bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi. 281 kilometre imar yolu açtıklarını, tarım yolları da dahil olmak üzere 549 kilometre yol yaptıklarını belirten Gökçek, 116 bin metrekare kaldırım yaptıklarını, 33 kilometre de bariyer döşediklerini anlattı.

ASKİ’nin Gölbaşı’ndaki çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Gökçek, 252 kilometre içme suyu hattı, 118 kilometre kanalizasyon hattı, 11 kilometre yağmur suyu hattı döşendiğini, 5 paket arıtma tesisi, 1 pompa istasyonu, 8 içme suyu deposu yapıldığını, 5 su kuyusu açıldığını, köylere de 20 adet otomatik klorlama makinesi konulduğunu bildirdi.

Başkan Gökçek, Gölbaşı’nın değişik alanlarına 5 milyon 5 bin adet çiçek, 1 milyon 84 bin çalı, 19 bin 194 tane yetişkin ağaç diktiklerini, belirterek kısaca yeşil alan çalışmalarına da değindi. Gökçek, ilçe merkezinde değişik mekanlara ve köylere bin 442 kent mobilyası yerleştirildiğini, 58 okul, cami ve kamu kuruluşunun çevre düzenlemesinin yapıldığını ve ilçenin değişik mekanlarına 389 oyun grubu konulduğunu kaydetti.

Gölbaşı köylüsüne 66 ton yem bitkisi tohum desteği verildiğini, 160 Merinos ve Ak Karaman koyunu dağıtıldığını, 464 arılı kovan ve arıcılık malzemesi desteği verildiğini belirten Başkan Gökçek, 8 bin 96 aileye gıda, 3 bin 880 aileye yakacak, 2 bin 382 öğrenciye kırtasiye, 2 bin 412 çocuğa da kaban ve bot yardımı yapıldığını ifade etti. Başkan Gökçek, ayrıca ilçenin çeşitli yerlerine 6 büyük figür ve vazo yerleştirdiğini, 3 havuz ve 2 dekoratif saat kulesi yapıldığını söyledi.

Gökçek, daha sonra, Gölbaşı’nda köyden mahalle statüsüne dönüştürülen 47 muhtarlığa düğün, dernek, bayram ve cenazelerde kullanılmak üzere 6 bin 960 sandalye, bin 740 masa ile düğünlerde kullanılmak üzere 47 ses düzeneği ile çay ocağı, mutfak tüpü, çay takımı malzemeleri armağan ettiklerini söyledi.