Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, FETÖ’cülerin twitter’da açtıkları “bot (sahte) hesaplar” ile AK Parti içinde fitne çıkartma gayreti içinde olduklarını belirterek, “Bot hesapları bundan sonra ben deşifre etmeye başlayacağım” dedi.

Gökçek, bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz’da darbe girişimini önlemedeki gayretleri için kendisine teşekkür ettiğini söyledi.

Radyo Viva’da Adem Metan’ın canlı yayında konuğu olan Başkan Gökçek, turizmcileri ANKAPARK’ı gezdirmesi sırasında roller coaster’da yaşanan olayın sorulması üzerine, özellikle turizmciler, otelciler ve medya mensuplarının yoğun ilgisi altında gerçekleşen ANKAPARK gezisinin çok güzel bir gezi olduğunun altını çizdi. Başkan Gökçek, yaşanan olayla ilgili şunları söyledi:

“Çok güzel bir gezi oldu. Turizmciler, otelciler oradaydı, medya mensupları vardı. Birçok oyuncağa bindik, oyuncaklardan bir tanesi de Roller Coaster’dı. Roller Coaster hareket etti tam tırmanma şeridinde yukarıya geldiğimiz sırada, foto muhabirleri, kameramanlar rayların üzerinden karşıya geçiyorlarmış, yukarıya fotoğraf çekmek için en üste kadar foto muhabirleri çıkmış, tabi ki güvenlik nedeniyle sensörler hareket gördükleri anda, yani hareketin ne olduğunu insan ayırt etmeden yakın uzak demeden insanları gördüğü anda kilitliyor. Biz tam tepede iken sistem güvenlik nedeniyle kendini kilitledi ve orada kaldık. Onun üzerine biz de aşağı inmek zorunda kaldık. Aslına bakarsanız bundan dolayı herkesin mutlu olması lazım. Neden? Çünkü bu parklarda böyle temaparklarda en önemli olan şey güvenlik sistemleridir. Bu da güvenliğin en üst seviyede olduğunu bize gösterdi. Ama çok iyi bir reklam oldu. Ben habercilere söyledim; ’bu olay olmasaydı siz yarın bunu geniş bir şekilde haber yapmazdınız. Şimdi geniş haber olacak, şimdiden teşekkür ediyorum size’ dedim.”

Gezi Olaylarındaki Twitleri

Twitter kullanmaya başladığında AK Parti’de kendisini eleştirenler olduğunu ve hatta dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a da şikayet ettiklerini kaydeden Başkan Gökçek, “Efendim Melih Gökçek twitterla çok meşgul oluyor, bir Belediye Başkanına bu iş yakışmıyor, partimize yakışmıyor, söyleyin twitter’dan çıksın” dediklerini kaydetti.

Kendisinin yüzde 1’i kadar bile twitter’da etkisi olmayan bu çevrelerin girişimini “hasetlik” olarak nitelendiren Başkan Gökçek, “Ama bunu söyledikten 1 ay sonra gezi olayları başladı. Gezi olayları başlayınca benim twitter mesajlarımın insanları uyarmada ne kadar etkili ve faydalı olduğu ortaya çıktı. O aynı kişiler gelip bana diyorlardı ki ‘Efendim, Melih’ciğim şu twiti de atar mısın?’ O zaman bu twitter olaylarda gazetelerden daha etkili olmuştu” dedi.

15 Temuz darbe teşebbüsünde de orada ilk twiti saat 23.07’de atan kişi olduğunun altını çizen Gökçek, “O gün attığım 11 twit vardı. 800 bin kişi girmiş bu müthiş bir rakam. Attığım ilk twit de; ‘Herkes sokağa, FETÖ’cüleri tükürükle boğmaya’. O akşam Türkiye’de kimsede çıt yok, o akşam ilk televizyona bağlanan kişi de benim, saat 23.24 olsa gerek yanlış hatırlamıyorsam. O akşam 18 tv’ye çıktım. O akşam ilk Sayın Cumhurbaşkanımız televizyona çıkana kadar televizyona çıkan dört kişi var. İlk ben çıktım, benden 2 dakika sonra Sayın Başbakan çıktı, ondan sonra İstanbul’da İstanbul İl Başkanımız, çıktı, üçümüz de telefonla bağlandık. Ondan sonra canlı olarak televizyona çıkan tek kişi Osman Gökçek; 16 dakika” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşekkürü

Sunucunun, “15 Temmuz’da ilk twit atarak Fetoculara karşı halkı sokağa davet ettiniz. Bununla ilgili Sayın Cumhurbaşkanının size bir teşekkürü oldu mu?” sorusu üzerine Başkan Gökçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine genel anlamda darbe girişimini önlemedeki gayretleri için teşekkür ettiğini söyledi. Gökçek, “Oğlum Osman da Türkiye’de darbeye karşı canlı yayında Televizyona çıkarak halkı sokağa çağıran ilk kişiydi. Bununla ilgili olarak da Cumhurbaşkanımız oğlum Osman Gökçek’e on bin kişinin huzurunda teşekkür etti, o da bana ayrı bir gurur verdi. Osman televizyonda halkı darbecilere karşı halkı soğa davet ettikten sonra oradan arkadaşları ile birlikte TRT’yi kurtarmaya gitti ve kurtardılar. Osman görevini Allah’a hamd olsun fazlasıyla yaptı. Bundan dolayı da kendisi ile iftihar ediyorum” diye konuştu.

“FETÖ’cülerin yeni taktikleri bot hesaplar”

FETÖ’cülerin yeni taktiklerinden bir tanesinin de açtıkları sahte hesaplar olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, bu hesapların “Recep Tayyip Erdoğancı” görünümünde fitne çabası içinde olduklarını kaydetti.

Gökçek, “Sahte hesaplarla ‘Reisçi’ geçinen ama Reis’in tam düşmanı olan alçaklar bir takım propagandaları yapmaya çalışıyorlar. Bot hesapları bundan sonra ben deşifre etmeye başlayacağım. Mesala ben onların şimdi kimliklerini de bulacağım, üzerinde uğraşıyorum” dedi.

“Bir insan kendini gizliyorsa, konuşuyorsa birileri adına ‘Kardeşim diyeceksin; adresini ve ismini açıkça ver saklama yoksa sen bot hesapsın ve sahtekarsın” diyerek sözlerini sürdüren Gökçek, bu yöndeki yapacaklarını ise; “Birisi twitt attı; soracağım ’sen gerçekten AK Partili misin?’ diye. Bana adresini ve açık kimliğini ver, seni alkışlayayım’ diyeceğim. Göreceksiniz veremeyecekler. Bot hesaplar böyle teşhir olacak. Bunları yapmaya mecburuz. Onlar taktik ürettikçe biz de karşı taktik üreteceğiz. Bu kadar basit” diyerek özetledi.

ATO seçimleri

Başkan Gökçek, “ATO seçimlerinde size karşı haseti olan bazı kişiler Osman Gökçek’in başarısını istememiş olabilirler mi?” şeklindeki bir soruyu ise şöyle yanıtladı:

“Beni orada en fazla düşündüren olay Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun tavrıdır. Rıfat Hisarcıklıoğlu benim yıllardan beri arkadaşım, benim ona yapmış olduğum siyasi ve her türlü iyilik vardır. Dolayısıyla bu iyiliklerime karşılık Osman’a karşı tavrını anlamam mümkün değil Tek korkusu ne, ’benim yerime aday olur mu?’ Bunu kendisine söyledim, ’benim oğlumun böyle bir amacı yok, benim oğlum Türkiye’de siyasete girmeli ve siyaset yolunda yaşı genç hizmet etmeli, benim düşüncem bu’ demiştim. Ama her türlü şeyi yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Şimdi bir yönetmelik çıkarttı, çıkartmış olduğu yönetmelikle çok enteresan demokrasiye hiç uymayan bir kural var. Son güne kadar bütün Türkiye’deki odalarda istediği kişiyi istediği yerden alıp istediği yere koyabilecek. Yarın seçim var, istediği adamı şuradan alıp şuraya atıyor. Böyle bir rezalet olamaz."