Vatandaş ve esnafla sık sık bir araya gelen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, muhtarları ve sivil toplum örgütlerini de ziyaret ediyor.

Fidanlık ve Kızılay Mahalleleri ile Yenişehir bölgesinde vatandaşlarla bir araya gelen Taşdelen, Kırşehirliler Derneği, Kırşehirliler Vakfı, Şehit Aileleri Dernekleri ve Ankara Düzceliler Derneğini ziyaret etti. CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli’nin de eşlik ettiği Taşdelen’in ilk durağı Ataç Sokak’ta bulunan Fidanlık Mahallesi Muhtarlığı oldu. Muhtar Cevriye Kaya ile mahallenin ihtiyaçları üzerine konuşan Taşdelen, yeni yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aktardı. Çankaya Belediyesi tarafından yapılan yeni muhtarlık hizmet binası için Taşdelen’e teşekkür eden Kaya, mahalle sakinlerinin isteklerini de iletti. Yenişehir bölgesi ile Fidanlık Mahallesi’ni kapsayan bölge gezisinde kapı kapı esnafı ziyaret eden Taşdelen, sohbet ederek talepleri dinledi. Belediye tarafından yenilenen taksi duraklarına da konuk olan Taşdelen, taksici esnafıyla gündeme dair konuştu. Taşdelen, Çankaya Belediyesinin yıl içinde yapacağı çalışmalar hakkında da bilgi aktardı.

Mahalle ziyareti sırasında çok sayıda vatandaşla bir araya gelen Taşdelen’e vatandaşların ilgisi büyük oldu. Karşılaştığı vatandaşlarla sohbet ederek hatır soran Taşdelen’in sonraki durağı Necatibey Caddesi’nde bulunan Kırşehirliler Derneği oldu. Ziyarette Taşdelen, Dernek Genel Başkanı Recep Dedebali ve yönetim kurulu üyeleriyle Çankaya ve ülke gündemine ilişkin sohbet etti.

"Kapımız ve yüreğimiz her zaman açık”

Kırşehirlilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Başkan Taşdelen, Kırşehir’in önemine vurgu yaptı. Taşdelen, “Şeyh Edebali, Ahi Evran, Hacı Bektaş, Neşet Ertaş gibi birçok büyük insanın Kırşehir’den çıktığını görüyoruz. Anadolu kültürünün felsefi temelinin oluşmasında Kırşehir’in önemli bir rolü vardır. Bu insanların Kırşehir’den çıkması bir tesadüf değil” diye konuştu. Anadolu’daki hoşgörü ve insan sevgisinin temelinde de Kırşehir’in büyük rolü olduğunu belirten Taşdelen; “Kapımız ve yüreğimiz sizlere her zaman açık” dedi.

Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi de veren Taşdelen, “Bize oy versin ya da vermesin tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına ve isteklerine göre projeler üretiyor ve hayata geçiriyoruz. Ben, bütün halkın belediye başkanıyım, herkese hizmet götürüyorum ve götürmeye de devam edeceğim” dedi.

Çankaya Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları beğenerek takip ettiklerini ifade eden Recep Dedebali ise kadınlar ve çocuklar için önemli hizmetler üretildiğini belirtti. Yeni kaldırım sisteminin kullanışlılığına da değinen Dernek Başkanı Dedebali, özellikle kültürel çalışmaların kendilerini mutlu ettiğinin altını çizdi. Derneğin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Dedebali, hizmetlerinden ve ziyaretinden ötürü Taşdelen’e teşekkür etti.

Taşdelen, bölge ziyaretleri kapsamında Ankara Düzceliler Derneği, Kırşehirliler Vakfı ve Şehit Aileleri Derneklerine de konuk oldu. Talep ve istekleri dinleyen Taşdelen, yapılacak hizmetler hakkında bilgi verdi. Sivil toplum kuruluşlarını ziyaretlerinin ardından Kumrular Caddesi ve Menekşe Sokak esnafını ziyaret eden Taşdelen, belediye tarafından yenilenen taksi duraklarını da ziyaret etti.