Ankara’da yaşayan Tokatlılar Sincan’da buluştu. Tokat milletvekilleri Zeyid Aslan ve Prof. Dr. Celil Göçer’in de katıldığı buluşmada Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’ya fahri hemşehrilik beratı verildi. Bu beratın kendisi için çok değerli olduğunu ifade eden Başkan Tuna“Daha önce Ankara Çamlıdere Belediyesi beni fahri hemşehri ilan etmişti. Şimdi ise Tokatlı kardeşlerim. Bu benim için büyük bir onur” dedi.

Başkentte yaşayan Tokatlılar Sincan’da bir araya geldi. Tokatlılar Federasyonu ve Tokatlılar Derneği’nin ortaklaşa programına Ak Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan, Prof. Dr. Celil Göçer ile Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna da katıldı. Kahraman şehitlerimizin anıldığı buluşma Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayakta alkışlandı

Yüzlerce Tokatlının buluştuğu programın sürprizi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelenmesaj oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajında: “Tokat, on beşliler türküsünde olduğu gibi fedakârlıkların, kahramanlıkların şehridir. Tokat bir asır önce olduğu gibi bugün de Türkiye’nin istiklâl ve istikbâl mücadelesinde en ön safta yer alıyor. Tokat’ın kahraman evlatları ‘söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ diyor canını seve seve ortaya koyuyor. Sincan’da buluşan tüm Tokatlıkardeşlerime selamlarımı iletiyorum”dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anlamlı mesajı uzun süre ayakta alkışlandı.Programda konuşan Tokatlılar Federasyonu Genel Başkanı Kamil Dündaroğlu Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’ya desteği için teşekkür etti. Dündaroğlu “Bizlerle her fırsatta biraraya gelen ve desteğini esirgemeyen Başkan Tuna’ya şahsım ve Tokatlılar adına teşekkür ediyorum” dedi.

Tuna’ya Fahri Tokatlı beratı

Sincan’da yaşayan vatandaşların ne zaman istese Başkan Tuna’ya ulaşabildiklerini ifade eden Tokatlılar Derneği Başkanı Halil Er, kapısı ardına kadar açık olan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ile Tokatlılar olarak da istedikleri an görüşebildiklerini söyledi. Başkan Tuna ile görüşmelerinde kendisinin desteğini sürekli hissettiklerini vurgulayan Er, “Tokat ve Tokatlının yanında olan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’yı “Fahri Tokatlı” ilan ediyoruz” dedi.

TOKFED ve Tokat-Der’in Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna için hazırladığı Hemşehrilik Beratını, Tuna’ya Ak Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan ve Prof. Dr. Celil Göçer birlikte verdi.

Hemşehrilik Beratının kendisini oldukça duygulandırdığını ifade eden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna“ Tokatlının hemşehrisi olmaktan gurur duyarım. 2003 yılında Çamlıdereli kardeşlerim Belediye Meclis kararıyla yine bana Fahri Hemşehrilik Beratı vermişlerdi. "Çamlıdereli" olduktan sonra bugün de beni "Fahri Tokatlı" ilan eden kıymetli Tokat Milletvekillerimiz Sayın Zeyid Aslan ve Prof. Dr. Celil Göçer’e, Tokatlılar Derneği’ne ve tüm Tokatlı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum” dedi.