Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in trafiği yoğun olan merkezi caddelerinde yoğunlaştırdığı asfalt çalışmalarını, aralıksız sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Tunalı Hilmi Caddesi’nde başlayan ve dünkü yağış nedeniyle ara verilen asfalt serim çalışması bitmek üzere. Ardından İran, Arjantin ve Filistin caddelerinde asfalt serimine başlanacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, trafiği yoğun olan caddelere, hava koşullarına ve yıpranmaya karşı çok dayanıklı olan "modifiye asfalt" serildiğini belirterek, bu doğrultuda, Atatürk Bulvarı’nın Ulus Atatürk Heykeli ile Sıhhiye Köprüsü arasındaki bölümü, modifiye asfaltla kapladıklarını söyledi.

Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, Çankaya ilçesinde, Atatürk Bulvarı’nın Ulus Atatürk Heykeli ile Sıhhiye Köprüsü arası, Dikmen, Bülbülderesi, Belligün, Esat, Serhat caddeleri ve Yavuzevler Sokak’ta çalışmaların tamamlandığını belirtti.

İran, Arjantin ve Filistin caddelerinde asfaltlama başlıyor

Modifiye asfalt serim çalışmalarına Gaziosmanpaşa’da devam eden Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Tunalı Hilmi Caddesi’nde dün şiddetli yağmur nedeniyle ara verilen asfalt serimine bugün devam edildiğini ve çalışmaların bitmek üzere olduğunu söyledi. Yetkililer, binder (alt) tabakası serilen İran, Arjantin ve Filistin caddelerinde, yarın aşınma tabakası olarak modifiye asfalt çalışmasına başlayacaklarını bildirdi. Yetkililer, ardından da mevcut asfaltı kazınan John F. Kennedy ile Kuleli caddelerinde asfaltlamaya geçileceğini söyledi.

Mesnevi ve Kuveyt caddelerinde de önümüzdeki günlerde kazıma çalışmasına başlanacağını belirten yetkililer, hava koşulları uygun olduğu sürece çalışmaların devam edeceğini dile getirdi.