Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te faaliyet gösteren tüm alışveriş merkezlerinde (AVM), plan dahilinde imar, itfaiye ve zabıta mevzuatı yönünden geniş kapsamlı denetimler yapıyor.

Büyükşehir ekipleri, bu kapsamda denetimlere, Eskişehir Yolu üzerinde bulunan AVM’lerle başladı. Yetkililer, Ankara genelinde bulunan AVM’lerde vatandaşların daha güvenli bir ortamda alışveriş yapabilmeleri amacıyla, imar, itfaiye, zabıta ve ilgili yönetmelikler bakımından yapılan denetimlerde görülen olumsuzlukların bir tutanak haline getirilerek, Büyükşehir Belediyesi Encümeni’ne sunulacağını bildirdiler. Yetkililer, Encümen’den çıkacak karar ve ilgili mevzuat doğrultusunda gerekli işlemlerin yapılacağını kaydettiler.

Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, haftanın her günü çok sayıda insanın alışveriş ya da eğlenmek için gittiği AVM’lerde insan hayatını ilgilendiren önlemlerin eksiksiz uygulanması gerektiğine işaret ederek, “Büyükşehir Belediyesi, tüm AVM’lerde ilgili birimlerle bir koordinasyon içinde, yönetmelik ve kanundan doğan eksiklikleri kontrol etmeye devam edecektir” dedi.