Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, tadilatı Çankaya Belediyesi tarafından yapılan 27 Aralık Lions Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenlerini ağırladı.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, tadilatı Çankaya Belediyesi tarafından yapılan 27 Aralık Lions Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenlerini konuk etti. Okul Müdürü Abbas Bütün, yaz döneminde okullarında yapılan tadilat ve yenileme çalışmalarının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, öğretmen ve öğrencilerin de katılımıyla bir teşekkür ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti. 27 Aralık Lions Ortaokulu’nun Dikmen’in en köklü okullarından biri olduğunu kaydeden Bütün, “Yıllar okulumuzda fiziksel açıdan yenilenme gerektiriyordu. Çankaya Belediyesi sağ olsun, bu eksiklerimizi giderdi. Bize eğitim yılının başında adeta yeni bir okul teslim etti. Size, mahalle halkı ve velilerimiz adına da teşekkür ediyoruz Sayın Başkan” diye konuştu.
Yeni eğitim öğretim yılı açıldığında yeni bir okulla karşılaştıklarını söyleyen öğretmen ve öğrenciler de hem okul içinde hem de bahçede yapılan düzenlemelerin kendilerini çok memnun ettiğini söylediler.
Çankaya Belediyesi’nin iki yıldır ilçedeki okulların tadilat ve tamiratını üstlenerek önemli bir kamusal hizmeti yerine getirdiğini kaydeden Taşdelen ise “İlçemizde 216 okul var. İki yılda bunların 158’inin kapsamlı tadilat ve tamiratlarını gerçekleştirdik. Önümüzdeki yaz da kalanları bitireceğiz ve böylece ilçede tadilat görmemiş eğitim yuvası kalmayacak” ifadesini kullandı.
Eğitime destek vermenin sosyal demokrat belediyeciliğin asli görevlerinden biri olduğuna inandığını söyleyen Taşdelen, “Biz şartları sizin için iyileştirmeye devam edeceğiz, siz de çok çalışıp ülkeye güzel katkılar sunun” şeklinde konuştu.
27 Aralık’ın Atatürk’ün Dikmen sırtları üzerinden Ankara’ya geldiği gün olduğunu hatırlatan Bütün, Taşdelen’i o gün düzenlenecek etkinlik için okullarına davet etti. Ziyaret sonrası Taşdelen ve konuklar hatıra fotoğrafı çektirdi.