Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Haziran ve Temmuz ayında toplam 412 sokak hayvanı sahiplendirilirken, 604 hayvana kısırlaştırma, 570 hayvana ise aşılama işlemi uygulandı. Merkez 3 bin 187 hayvana ise tedavi işlemi uyguladı.

Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını toplum sağlığı ve hayvan sağlığı çerçevesinde devam eden Çankaya Belediyesi, Haziran ve Temmuz aylarında 412 sokak hayvanını sahiplendirdi. Sokaktan toplanarak barınağa getirilerek gerekli bakım ve tedavileri yapıldıktan sonra bir süre sahiplenilmesi için barınakta misafir edilen hayvanlar, sahiplenilmediği takdirde alındığı bölgeye geri bırakılıyor.

Tüm canlıların yaşam hakkına saygı duyan bir yaklaşımla hizmet veren Çankaya Belediyesi, iki ay boyunca 3 bin 187 hayvana tedavi işlemi uygularken, 570 hayvanın da kuduz, karma, bronchin, mantar aşılarını yaptı. Hayvan popülasyonunu belirli bir dengede tutmak adına kısırlaştırma çalışmalarına da özel önem veren Belediye, 604 hayvanın da kısırlaştırma tedavisini uyguladı.

786 hayvana koruma kalkanı

Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği kapsamında evcil hayvanlara verilen kimlik kartı uygulamasında ise yılın ilk 6 ayı 786 hayvana kimlik verildi. Kimlik kartları evcil hayvanların takibinin yapılmasının yanı sıra apartmanda bakılan hayvanlar için koruma kalkanı oluyor. Zira bina sakinlerinden şikayet gelse bile kimlik sahibi kedi ve köpek o adreste ikamet eden canlı olarak görülüyor.