Çankaya Belediyesi’nin 17 Temmuz’da başlattığı nostalji tadında Açık Hava Sinema Etkinlikleri, ilk hafta 10 bin kişi ile buluştu. Çankaya’da ilk hafta perdelere Müfit Can Saçıntı’nın “Yaşamak Güzel Şey” filmi yansıdı. 24 Temmuz’dan itibaren de Ekşi Elmalar filmi gösterimde olacak.

Çankaya Belediyesi’nin nostalji tadındaki Açık Hava Sinema Etkinlikleri ilk hafta 10 bin kişiyi Müfit Can Saçıntı’nın "Hayatı ertelemeyin" mesajlı filmi “Yaşamak Güzel Şey” ile buluşturdu. Bir hafta boyunca Çankaya’nın 8 farklı noktasında gösterilen film izleyenleri hem güldürdü hem de hüzünlendirdi. Yaşam koşullarına boyun eğen, pısırık bir adam olan Müfit’in başına gelen talihsiz bir olaya başkaldırması ile anti kahramana dönüşmesini ve hayatın güzelliklerini keşfetmesini konu eden film, izleyicilerden de büyük alkış aldı. 100. Yıl, Karapınar, Türközü, Seyran, Çayyolu, Dikmen ve İncek dahil 8 farklı noktada gerçekleşen etkinliklerde Çankaya Belediyesi mısır da ikram ederek izleyicilere tam anlamıyla bir açık hava film gecesi yaşattı.

Aynı noktalarda 24-30 Temmuz tarihleri arasında ise Yılmaz Erdoğan imzalı Ekşi Elmalar filmi gösterilecek. Eleştirmenlerin ‘sürprizli melodram finaliyle erkekleri bile ağlatacak filmler listesine aday’ gösterdiği Ekşi Elmalar, aşk öyküsünden daha çok gönüllerde ekşimtırak bir tat bırakacak bir aile hikayesi olarak değerlendiriliyor. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, her akşam saat 21.00’de başlayan nostalji tadındaki Açık Hava Sinema Etkinliklerine tüm vatandaşları davet etti.

Ekşi Elmalar gösterim yeri ve tarihleri şöyle:

"24 Temmuz - 100. Yıl Pazar Yeri

25 Temmuz - Karapınar Çankaya Evi Yanı

26 Temmuz - Metin Oktay Ortaokulu Yanı-Türközü

27 Temmuz - Özgülük Parkı-Seyran

27 Temmuz - Ahlatlıbel Atatürk Parkı-İncek

28 Temmuz - Atapark-Çayyolu

29 Temmuz - Ahmet Arif Parkı-Dikmen

30 Temmuz - 100. Yıl Çankaya Parkı"