Çankaya Belediyesi yeni bir parkı daha hizmete sundu. Mutlukent Mahallesi’nde yer alan Harput Parkı, Elazığlı milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla açıldı.

Çankaya Belediyesi yeni parklarının açılışlarını birbiri ardına sürdürüyor. Sancak Mahallesi’nde, geçtiğimiz hafta Tayfun Talipoğlu Parkı’nın açılışını yapan Belediye, şimdi de Mutlukent Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Harput Parkı’nı açtı.

Çankaya Belediyesi 1000 Çocuk Korosu sanatçılarının seslendirdiği Elazığ yöresi türküleri ve HOY-TUR Halk Dansları Topluluğunun gösterilerinin ardından konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, her hafta açılış ve temel atmalarla Çankaya’nın en büyük yatırım planının sürdüğünü söyledi.

Taşdelen: “Belediyecilik yüreğinde insan sevgisi olanların işidir”

“İki amacımız var; birincisi belediyeciliğin sosyal demokratların işi olduğunu, yüreğinde insan sevgisi olanların, kamu yararını düşünenlerin işi olduğunu kanıtlamak. İkincisi ise Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçesi Çankaya’da hizmetlerimizle Atatürk’e layık olmaktır” diye konuşan Taşdelen, Harput ve Elazığ kültürünün engin bir kültür olduğunun altını çizerek Harput Parkı’nı açmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Taşdelen, parkın yapımını üstlenen Timtaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çakan’a da teşekkür etti.

Elazığlılardan teşekkür

Harput Parkı’nın yapımına destek veren Timtaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çakan ise konuşmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Çakan; “Toprağı parsel olarak değil yeşil olarak gördüğü için ve Elazığlıların özlemi Harput’u simgesel olarak burada yaşattığı için Elazığlılar adına Çankaya Belediye Başkanımız Alper Taşdelen’e teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Harput Parkı’nın açılışı yapıldı. Açılışa; Elazığ milletvekilleri, Çankaya Belediyesi eski Başkanı Doğan Taşdelen, Elazığ Kültür Derneği Başkanı Haşim Çakıroğlu, Elazığ Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın da katıldı.

Mutlukent Mahallesi 1979. Cadde ile 2067. Sokak kesişiminde yer alan park; 2 bin 625 metrekare ve 495 metrekare büyüklükteki iki parçadan oluşuyor ve toplamda 3 bin 120 metrekare alana sahip. İçinde, 100 metrekare çocuk oyun alanı ve oturma alanları bulunan Harput Parkı, 2 bin 770 metrekare yeşil alanıyla bölge halkına hizmet edecek. Bin 365 metrekaresi çim alan olan ve otomatik sulama sistemi ile sulanacak yeni park, yürüyüş yolu, geçiş alanları ve oturma mekanlarında kullanılan 250 metrekare sert zemin dışında toplamda yüzde 88 yeşil alan oranıyla bölgenin en yeşil parklardan birisi.