Çankaya Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da okulları yeni eğitim-öğretim dönemine hazırlamaya başladı. Okul yönetimlerinin talepleri doğrultusunda 18 okula 5 bin 475 litre boya yardımında bulunan Çankaya Belediyesi, 31 okulda da tadilata devam edecek.

2015 ve 2016 yıllarında toplam 158 okulda kapsamlı çalışma yapan Çankaya Belediyesi, bu yıl da 31 okulda gerçekleştireceği tadilatlara başladı. Vatandaşların ortak kullanım alanlarında başlattığı yenileme ve tadilat çalışmalarını okullarda da sürdüren Çankaya Belediyesi, okulları yeni eğitim-öğretim dönemine hazırlıyor. Çocukların iyi koşullarda öğrenim görmesi için özellikle yaz tatili döneminde kapsamlı tadilat çalışmaları yürüten Çankaya Belediyesi, okullardan gelen talepler doğrultusunda iç ve dış cephe boyama, tuvaletlerin onarımı, zemin yenileme gibi ihtiyaçları giderecek.

“Çocuklar mutlu bir ortamda eğitim almalı”

Yaz tatili bitene kadar çalışmaların aralıksız devam edeceğini ifade eden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, üç yıldır kapsamlı tadilat, bakım ve onarım çalışmaları yaptıklarını söyledi. Bugüne kadar 158 okulda tadilat, bakım-onarım çalışması yaptıklarını kaydeden Taşdelen, okulların ihtiyaçlarını okul yöneticileri ile birlikte tespit ettiklerini ve en acil olanlardan işe başladıklarını belirtti. Eğitim konusunda çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekleyen Taşdelen, “Çocuklarımız mutlu bir okul ortamında eğitim alırsa daha başarılı olurlar diye düşünüyoruz. Biz de onlara en iyi şartları sunmak için çalışıyoruz. Oyunlar oynadıkları okul bahçelerini de rengarenk boyadık. Çocuklarımıza yenilenmiş okullarında şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.