Çankaya Belediyesi Gündüz Bakımevleri 2016-2017 eğitim öğretim yılı mezunlarını uğurladı. Aileleri ve çocukları bu mutlu günlerinde yalnız bırakmayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Kreşlerimizde çocuklarımızı bilimin ve aklın öncülüğünde, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yetiştiriyoruz” ifadelerinde bulundu.

Yerel yönetim düzeyinde Türkiye’nin en büyük gündüz bakım evi hizmetini veren Çankaya Belediyesi, 2016-2017 yılı mezunlarını verdi. Belediye bu yıl yaklaşık bin 100 çocuğa hizmet verirken bunların 300’ü mezun oldu. Miniklerin mezuniyet törenleri Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in de katılımıyla Yılmaz Güney Sahnesi’nde gerçekleşti. Evlatlarının ilk mezuniyet coşkusunu yaşayan ailelerin mutluluğuna ortak olan Alper Taşdelen, “Çocuklarımız için en iyisini yapmak için çalışıyoruz. Kreşlerimizde onları, bilimin ve aklın öncülüğünde Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yetiştiriyoruz. Çocuklarımıza, hayatta kandırılmamaları ve aldatılmamaları için bilimin ve aklın yolundan gitmeyi öğretiyoruz” ifadelerini kullandı.

Çankaya Belediyesinin mevcutta 12 gündüz bakım evine sahip olduğunu hatırlatan Taşdelen, hem çocukların çağdaş bir eğitim alması hem de kadınların ekonomik yaşama katılabilmelerine olanak sağlamak amacıyla üç yeni kreşin daha inşaatlarının hızla tamamlamak üzere olduklarının altını çizdi. Çocuklar için hazırlanan Tükenmez Hayatlar, Tükenmez Kitaplar ve Bilim Hikayeleri’nin sadece Çankaya’daki değil Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklara dağıtıldığının altını çizen Taşdelen, “Atatürk’ün ilçesi Çankaya olarak bu hizmetleri yapmak bizim boynumuzun borcudur” ifadelerinde bulundu.

Sanat, spor ve müzik alanındaki gelişimlerini sergileyen minikler performanslarıyla ailelerini ve izleyenleri büyüledi. Yöresel halk oyunlarından kovboy dansına, jimnastik performansından dramaya birçok alanda yeteneklerini sahneleyen minikler, son performanslarında ise sahnede dev bir Türk Bayrağı açarak alkışları topladı. Çankaya’nın dört bir yanında bulunan Zafertepe Martı, Rafet Genç, Sevgi, Barış, Dostluk, Umut, Togan Özliyen, İlkadım, Deniz, Mutlukent Bulut, Mutluluk ve Berkin Elvan Gündüz Bakımevleri ile 3-6 yaş aralığındaki çocuklara uzman kişi ve öğretmenlerle hizmet veren Çankaya Belediyesi, çocuklara bilimsel, kültürel ve sanatsal alanlarda bilinçlenmelerine katkıda bulunuyor. Çocuk merkezli, aile katılımına dayalı, toplumsal cinsiyet eşitliği, ekolojik düşünce, özgürlük, eşitlik, çağdaş yaşam, barış, dostluk gibi evrensel değerleri temel alan eğitim programlarının uygulandığı gündüz bakım evlerinde çocukların psikomotor gelişimleri için de çeşitli faaliyetler yapılıyor.