Çankaya Belediyesinin Ekim ayında hizmete açtığı Pony Park, çocukların küçük atlarla tanışarak hayvan sevgisini yakından yaşamalarını sağlamaya devam ediyor. Açıldığından bu yana büyük ilgi gören Pony Park’ın konukları bu defa Çankaya Belediyesi Dostluk Kreşi çocukları oldu.
Çocuklara hayvan sevgisi ve sorumluluk kazandırmak için sosyal bir proje olarak hizmete açılan Pony Park, minik konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Çankaya Belediyesi Dostluk Kreşi’nde eğitim gören 3 ve 5 yaş grubu minikler, Pony Park’ı ziyaret etti. Öğretmenleriyle birlikte öncelikle atları ve ponyleri ziyaret eden minikler, midilli ve ponyleri görünce büyük bir sevinç yaşadı. Çocuklar iki hafta önce doğan Kahve adlı midilli yavrusuna özellikle ilgi gösterdiler. Daha sonra öğretmenleri ve Pony Park görevlileri tarafından tog (binicilik kaskı) giydirilerek ponylere ve gezinti atlarına bindirilen öğrenciler, manejde gezinti de yaptılar.
Çankaya Belediyesi gündüz bakımevlerinde eğitim gören çocukların hayvan sevgisi ve sorumluluk duygusunu geliştirmek için güzel bir adım olarak başlatılan çalışma, Dostluk Kreşi’nin ardından tüm kreş öğrencilerine yayılacak. Biniciliğin insan ve hayvan işbirliğiyle yapılan nadir sporlardan biri olduğunu kaydeden Pony Park binicilik eğitmenleri, “Yaşları küçük de olsa çocuklar ve atlar arasında güçlü bir bağ kuruluyor. Binicilik, çocuklara hem disiplin hem de hayvanlara saygı duymayı öğretiyor. Bu açıdan Çankayalı minikleri burada ağırlamaktan mutluluk duyduk” dedi.
Ata binmekten büyük keyif aldıklarını söyleyen minikler, özellikle bebek midilliyi daha çok görmek istediklerini ama yeni doğduğu için annesinin yanından ayrılmasının doğru olmadığını söyleyerek, “Biraz daha büyüyünce gelip onu da severiz” dediler.