Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimine karşı duruşları nedeniyle Sincanlılara teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesinde dik duruşundan dolayı Sincanlıları tek tek tebrik ederek sevgilerini ilettiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Sincanlılara Başkanlık sistemini anlattı. Lale Meydanı Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyuma Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, AK Parti Sincan İlçe Başkanı Fatih Omaç, belediye meclis üyeleri, gençlik ve kadın kolları üyeleri ile teşkilat mensupları ve vatandaşlar katıldı. Konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileterek başlayan Gedikli, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hepinize çok çok selamı var. 15 Temmuz gecesi sergilemiş olduğunuz dik duruşunuzdan dolayı her birinizi tek tek tebrik ediyor, hepinize tek tek sevgilerini iletiyor” diye konuştu.
15 Temmuz şehitlerini asla unutturmayacaklarını söyleyen Gedikli, “Vatan savunmasında yer alan bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onları asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Namahrem elini vatanımıza, bayrağımıza sürdürmediler” ifadelerini kullandı.
"Başkanlık sistemi yalanlarla engellenmeye çalışılıyor"
Başkanlık sistemiyle ilgili bir takım yalanlar söylendiğinin altını çizen Gedikli, şunları kaydetti:
“Bir tanesi ‘Milletimiz Başkanlık sistemini istemiyor’ Bunu anlamanın yolu çok kolay Buyurun referanduma, bakalım kaç kişi istiyor milletimize soralım diyoruz. İkincisi, ‘Eyalet sistemi gelecek’ diyorlar, alakası yok. Başkanlık tamamen yürüten sistem olarak kurulacak. Üçüncüsü de ‘Başkanlık, diktatörlük’ diyorlar. Baktığınızda bazı kesimler Başkanlık sistemine çok net karşı çıkıyor. Başta FETÖ olmak üzere PKK ve uzantıları, CHP, HDP bir de üst akıl dediğimiz finansal lobiler ve onların uzantıları. Bunlar karşı çıkıyorsa bu iş Türkiye için hayırlıdır.”
Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi ile birlikte mevcut sistemin parlamenter olma vasfını yitirip yarı başkanlık sistemini andırır hale geldiğinin altını çizen Gedikli, “Hala klasik parlamenter sistem diyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız 2014 yılında yüzde 52 oyla halk tarafından seçildi. Bunun adı fiilen yarı başkanlık sistemidir. Normal olarak bunun başkanlığa doğru evrilmesi gerekir. Ama bunu unutturmak istiyorlar. Sanki bu hiç olmamış gibi bir yaklaşım içerisindeler” dedi.
"Milli iradeye darbe vurulamaz"
Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna da, millet olarak darbelerin karşısında olduklarını vurgulayarak, “Demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan herkese bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Başkan Tuna, “Milli iradeye darbe vurulamaz. Bu hainlerin kendi vatandaşına silah doğrultması, demokrasiyi askıya alma ve seçimle iş başına gelmiş Sayın Cumhurbaşkanımız ile hükümetimizi devirme girişimi en hafif tabiriyle vatana ihanetti. Aziz milletimiz bu ihanet karşısında bir ve beraber olarak tavrını en güçlü şekilde ortaya koydu” ifadelerini kullandı.
Başkan Tuna, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen hain saldırının başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, hükümet üyeleri ve vatandaşların üstün gayretleriyle akamete uğratıldığını hatırlattı.