Öz Taşıma İş Sendikası Başkanı Mustafa Toruntay, EGO şoförleri için düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, "Bizim amacımız birçok arkadaşımıza ulaşıp onları da sendikalı yapmak" dedi.

Öz Taşıma İş Sendikası, sendika üyesi şoförler ve aileleri için Avrupa Birliği Parkında etkinlik düzenledi. Yoğun katılımın olduğu etkinliğe, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldı. Öz Taşıma İş Sendikası Başkanı Mustafa Toruntay, “Etkinliğimizi ilk olarak otobüs ve tramvay şoförleri ve onların aileleriyle Kayseri’de gerçekleştirdik. Bayrama kadar Ankara’da etkinliklerimiz olacak. Bayram sonrası Gaziantep’te etkinliklerimize devam edeceğiz. Amacımız, sosyal kaynaşmayı sağlamak ve stres altında çalışan sendika üyelerimizin stres atabilmelerini sağlamak. Fırsat buldukça üyelerimiz ve aileleri ile birlikte vakit geçirmek istiyoruz. Çünkü biz yaptığımız işleri sosyal sendikacılık olarak yapıyoruz. Bu hafta EGO şoförleri ve ailelerini misafir ediyoruz. Gelecek haftaya ASKİ çalışanı üyelerimizle beraber aynı etkinliği gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Kurulalı 5 yıl olmasına rağmen iş kolunun en büyük sendikası olduklarını vurgulayan Mustafa Toruntay, “Bizim iş kolumuzda 735-750 bin çalışan var. Bu çalışanların yalnız yüz bini sendikalı. İş kolumuzda 5 sendika var. Arkadaşlarımızın çoğu maalesef sendikasız. Bizim amacımız birçok arkadaşımıza ulaşıp onları da sendikalı yapmak” diye konuştu.

Etkinliğe katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek yaptığı konuşmada, piknik etkinliğinin düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu ifade ederek, “EGO çalışanları ve yöneticiler piknikte buluşalım moral depolayalım demişler. Sendika bu işi organize etmiş. Mükemmel bir organizasyon olmuş. Bir günlük de olsa buraya gelip stres atmak güzel bir olay. Kendilerini ve ailelerini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.