Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duray, katıldığı bir televizyon programında Gölbaşı’na yapılan yatırımları anlatarak, izleyicilerden gelen soruları cevapladı.
Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, katıldığı televizyon programında Gölbaşı’na yapılan yatırımları ve projeleri anlattı. Yapılan yatırımların tüm vatandaşlara hitap edeceğini belirten Duruay, “Gölbaşı’na bir yönetici olarak hizmet etmekten gurur duyuyorum. Daha önce belediye meclis üyesi olarak Gölbaşı’na hizmet ettiğimiz için Gölbaşı’nda nelerin eksik olduğunu bilerek göreve geldim. Bu sebeptendir Gölbaşı’nda bütün vatandaşlarımızın yararlanacağı projelere imza atıyoruz. Bu 5 yıllık süre içerisinde yapacağımız yatırımlar, son 15 yılda yapılan yatırımların çok üzerinde olacak. Bu üç dönem içerisinde yapılan yatırımların kat kat fazlasını 2019 yılına kadar gerçekleştirmiş olacağız. Bu sözünü ettiğimiz projeleri de yapmaya başladık” dedi.
Gölbaşı’nı analiz ederken ilçeyi üç ana bölge olarak değerlendirdiklerini söyleyen Duruay, “Bir bölgenin ihtiyacı olan projeye diğer bölgede gerek duyulmamasından dolayı bu şekilde bir değerlendirme yapıyoruz. Merkez, İncek bölgesi ve Taşra bölgesi olarak ayırdığımız bölgelere verilecek hizmetleri, belirli ihtiyaç ve isteklere göre değerlendiriyoruz. Her bölgenin kendine göre ayrı ihtiyaçları olması her bölgeye daha rahat ulaşmamızı sağlıyor. Bu sayede Gölbaşımız hızlı bir şekilde büyümeye ve gelişmeye devam ediyor” ifadesini kullandı.
Duruay şunları kaydetti:
“Eymir Mahallesi’ne sosyal tesis projesini yapmaya karar verdiğimizde bölge sakinlerimiz ile bir araya gelerek, bu sosyal tesis içerisinde ne istediklerini sorduk. Yapılan istişarenin ardından vatandaşlarımızın isteklerine göre projelerimizi şekillendirdik. Belediyecilik anlayışımızın temelini ‘vatandaşların istekleri’ düşüncesi oluşturuyor. Bu sayede yapılan işlerimizi ‘yapıldı’ denilmesi için değil her metrekaresi kullanılabilsin diye yapıyoruz. Bu düşünce ile yapımına başladığımız projelerimizden biri de Gölbaşı’nın ilk kapalı otopark projesi oldu. İlçede bulunan ve alt kısmı atıl olan bir pazar yerimiz bulunuyordu. Bizde bu bölümün atıl olarak kalmaması adına pazar yerinin alt bölümünü oto park alanı yaptık.”
“Mogan Gölü, sadece Gölbaşı için değil, Ankara ve tüm Türkiye için büyük bir değer olma niteliğini taşıyor” diyen Duruay, “Gölbaşı’nın temizlenmesi projesi ise eski Çevre Bakanlarımızdan İmran Aykut Hanımefendi döneminden bu yana gerçekleştirilmek isteniyordu. Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile birlikte protokol yaptık ve Aralık ayında temizlik teknelerimiz Mogan Gölü’ne inecek. Çalışmalar başladıktan tam 1 yıl sonra ise özlenen temiz Mogan Gölü’ne kavuşmuş olacağız” dedi.