Keçiören Belediyesi ile Kadın ve Demokrasi Derneği’nin(KADEM) ortaklaşa düzenlediği “Kadın Yasal Hakları Eğitim Semineri” ile belediye personeli, kadınların mevzuattan kaynaklanan hakları konusunda bilgilendirildi.
Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen seminere konuşmacı olarak Avukat Emine Evcimen, Ayşe Bıçak ve Tuğba Sağlam Eker katıldı. Seminer, Medeni Kanun, Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Kanunu, İş Hukukunda ve Sosyal Güvenlikte Kadına Yönelik Düzenlemelerle İlgili Kanun konularında olmak üzere üç başlık halinde verildi.
İzmir, Antalya ve Muğla’da boşanma oranı en yüksek
Konuşmacılar boşanma sebeplerini terk, zina, onur kırıcı davranış, suç işleme, haysiyetsiz hayat sürme ve şiddetli geçimsizlik olarak sayarlarken, İzmir, Antalya ve Muğla’yı boşanma oranının en yüksek, Hakkari ve Şırnak’ı ise bu oranın en düşük olduğu iller şeklinde sıraladılar. Seminerde eşi ile önemli konularda anlaşamayan kadının, sorunun hakim tarafından çözülmesini isteyebileceği kaydedilirken, kadının daireye aile konutu şerhi koydurması halinde, kocanın karısının iznini almadan daireyi satamayacağı veya kiracı varsa kira sözleşmesini feshedemeyeceği ifade edildi. Konuşmacılar kanunen işe alımlarda işverenin cinsiyet ayrımı yapmasının yasak olduğuna da dikkat çektiler.