Keçiören Belediyesi’nin düzenlediği ‘Millet kazandı, Millet Anlatıyor’ programı ile 15 Temmuz gecesi yaşananlar şehit yakınları ve gazilerin ağzından anlatıldı.
Keçiören Belediyesi, 15 Temmuz demokrasi şehitlerini anmak ve şehit yakınları ile gazilere söz hakkı vermek için ‘Millet Kazandı, Millet Anlatıyor’ programını düzenledi. Kalaba Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen etkilikte AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, şehit yakınları ve gazilerin yanı sıra binlerce Keçiörenli vatandaş katıldı. Program sırasında fenalık geçiren şehit yakınlarına hazır bekletilen sağlık ekiplerince müdahale edildi.
Düzenlenen program dahilinde gerçekleştirilen ‘Tanıkların Dilinden Milli İrade Zaferi Paneli’nde konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Bizlerin zaman zaman toplantılarda, basında, televizyonda yaşadıklarımızı konuşabilme imkanımız var. O geceyi yaşayan, o gece destan yazan, o gece canını, malını, evladını, eşini ölüme gönderen insanların belki böyle bir imkanı yoktur diye, onların da söyleyecekleri vardır diyerek bir millet kürsüsü yapma fikri gündemimize geldi. Hem milletin kürsüsünü kurduk hem de açık havada belki de ilk defa yapılan bir şey bir panel gerçekleştirmiş olduk” şeklinde konuştu.
Şehit Bülent Aydın’ın eşi Şehnaz Aydın, “Ben 15 Temmuz’dan önce sadece bir eştim. Şahadetiyle beni şehit eşi olarak taçlandıran Şehit Bülent Aydın’dan Allah razı olsun. İnşallah hakkını bize helal eder. Darbeyi duyuran var bir de darbeyi bitiren var. Kahramanlıklar çok hepsini saygıyla selamlıyorum ama kahramanlık bir” diye konuştu.
15 Temmuz gecesi açılan ateş sonucunda yaralanan 69 yaşındaki demokrasi gazisi Hüseyin Akça, “Ben o gün yatsı namazına camiye gidemedim. Evimde abdestimi aldım, tam namaz kılacaktım torunum koştu geldi. ‘Dede darbe oluyor’ dedi. ‘Ne darbesi, bu zamanda darbe mi olur’ dedim. O arada Cumhurbaşkanı halkı televizyondan sokağa davet etti. Yalın ayak koştum, namazımı dahi kılamadan çıktım dışarı. Çanakkale ruhu deniyor. Çanakkale ruhunu yaşadık o gece” ifadelerini kullandı.
Darbe girişimi sırasında kolundan vurularak gazi olan Gülizar Demirci, “O gün kara bir gün olarak hatırlansın istemiyorum. O gün gerçekten o kadar huzurluydu ki sabaha kadar anlamadığım bir ışık vardı etrafımda. Yatsı namazımı kıldım, hacet namazı kıldım, duamı ettim, Fetih Suremi okudum ve kelime-i şahadet getirip yola çıktım” ifadelerini kaydetti. (CNR-GD)