Keçiören Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gençlere sporu sevdirmek ve sporcu bir nesil yetiştirmek amacıyla bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği Keçiören Okullar Ligi başladı.
Lig müsabakalarına Keçiören’deki 55 okuldan 160 takım katılıyor. Futbol, basketbol, voleybol, futsal, yakan top ve mendil kapmaca kategorilerinde yapılacak müsabakalarda lise, ortaokul ve ilkokul dördüncü sınıflardan 2 bin 500 öğrenci yarışacak. Futbol ve basketbol maçları Ali Özdemir Spor Tesisleri’nde, voleybol maçları Prof.Dr. Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, futsal maçları Genç Osman Lisesi’nde, yakan top ve mendil kapmaca müsabakaları ise Mehmet Akif İlkokulu’nda yapılacak. Mayıs’a kadar devam edecek Okullar Ligi’nin sonunda her branşta dereceye giren okullara kupaları düzenlenecek törenle verilecek.
Sporcu bir nesil yetiştirmek istediklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın sporla uğraşmalarını teşvik ediyor, dostluğu, kardeşliği, centilmenliği sahaya yansıtmalarını bekliyoruz. Spor heyecanlı bir rekabetin ötesinde dostluktur. Geleneksel hale getirdiğimiz Okullar Ligimizde mücadele edecek bütün takımlarımıza ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” mesajını verdi.