Keçiören Belediyesi ve Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğünün işbirliğiyle ilçe genelinde huzur ve güvenlik operasyonu yapıldı. Denetimlere katılan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ilçedeki parkların uyuşturucu maddelerin satışı için kullanılmasına izin vermeyeceklerini vurgulayarak, "Uyuşturucuya hiç başlamamış gençlerimizi korumamız lazım" dedi.

Akşam 20.00-24.00 saatleri arasında gerçekleştirilen geniş çaplı huzur operasyonu kapsamında 76 park, 38 iş yeri ve 25 internet kafe denetimden geçirildi. Operasyonda Başkan Mustafa Ak’ın yanı sıra, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut ve Keçiören İlçe Emniyet Müdürü Şerafettin Demir de hazır bulundu. Keçiören Kaymakamlığı tarafından planlanan operasyona emniyet ve zabıta birimlerinden oluşan 37 ekip ve 102 personel katıldı. Keçiören’deki huzur ve güven ortamını muhafaza etmek amacıyla yapılan operasyonla ayrıca; olması muhtemel olayları önceden önleyebilmek, işlenmiş suçların firari sanıklarının yakalanmasını sağlamak, uyuşturucu madde bulundurmak, kullanmak veya satışına ilişkin şüphelileri tespit etmek ve yakalamak da hedeflendi.

Denetimlerin ağırlıklı olarak ilçe genelindeki parklarda süreceğini, bunun yanında kamuya açık diğer alanlarda araç kontrolleri, GBT sorgulamaları gibi uygulamaların da devam edeceğini kaydeden Başkan Ak, "Vali Beyin talimatıyla birlikte hem uyuşturucu ile alakalı hem de Kabahatler Kanunu’na göre suç teşkil edebilecek konularla ilgili emniyet ve zabıta teşkilatımız ortak bir çalışma yapıyor. Özellikle uyuşturucu maddelerine çok kolay ulaşılmamalı, bu maddeler kendilerine kolayca pazar bulamamalı. Parklar bu anlamda kullanılıyorsa buna da izin vermeyeceğiz. Caydırıcılık anlamında bu hareket uyuşturucunun her türlüsüne karşı yapılıyor. Uyuşturucuya hiç başlamamış gençlerimizi korumamız lazım. Keçiören’de çok fazla uyuşturucu satıcısı yakalanmadı. Bu satıcılar daha çok Altındağ, Ulus gibi bölgelerden geliyor. Bir talep var ki bu satıcılar oluşuyor, öncelikle bu talebi kırmalıyız. Gençlik merkezlerimizde bu konuya yönelik eğitimler veriliyor. En büyük önceliğimiz koruyuculuk, satışı ve bağımlılığa neden olabilecek buluşmayı önlemek" ifadelerini kullandı.