Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Gümüşdere Ihlamur Vadisi projesi ile Keçiörenlilerin tekrardan Gümüşdere ile barışacağını belirterek, “Bu barışmanın bir sembolü olarak da ‘Gümüş’ ve ‘Ihlamur’ isimli iki maskotumuzu yaptık. Bu maskotlarımız hem Keçiörenimizde hem de Ankara’nın çeşitli yerlerinde bu projemizi tanıtacaklar” dedi.

Keçiören Belediyesi’nin vizyon projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi’nin sevimli maskotları “Gümüş” ve “Ihlamur” görücüye çıktı. Sevimli maskotlar, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak tarafından tanıtıldı. Çubuk Çayı’nın Kamil Ocak Mahallesi Fruko yanından başlayarak Kalaba Mahallesi girişindeki Atatürk Botanik Parkı’nın bitimine kadar olan toplamda 3 bin 100 metrelik alanı kapsayan “doğaya dönüşüm projesi” vatandaşlarla buluşurken, sevimli maskotları da doğaya davet etti.

Gümüşdere Ihlamur Vadisi’nde proje hakkında basın mensuplarına açıklama yapan Ak, 3 bin 100 metrelik etabın içinde üç aşamaları çalışma gerçekleştirildiğini belirterek, öncelikli olarak dere yatağının ıslah edildiğini söyledi. Suyun ıslahı noktasında iki önemli çalışma gerçekleştirildiğini vurgulayan Ak, “Bunlardan bir tanesi içerisine akıtılan kirli ve pis suların deplase edilmesi. Şu anda bu deplaseler Keçiören bölgesinde tamamlanmış durumda, Altındağ bölgesinde de devam etmektedir. İkinci çalışma ise suyun temizlenmesi üzerine yapılacak çalışma. Bununla ilgili de hem Çubuk Barajı’ndaki temizlik çalışması hem de Karaköy’deki arıtma tesisleri çalışmaları ASKİ tarafından yürütülmektedir. Biz de bu yapılan etapların içerisindeki peyzaj düzenlemelerini gerçekleştiriyoruz. Burasını bir yaşam merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. Daha önce Keçiörenlilerin küsmüş olduğu ve yanından dahi geçerken burnunun tıkadığı bu derenin yanından yürüyebileceği, koşabileceği, oturup çay yapabileceği mekanları oluşturuyoruz. Şu an da çocuklarımız bisikletlerini sürüyorlar, yürüyüşler yapılabiliyor, piknikler yapılıyor. Bu etabı tamamlamış bulunmaktayız, iki etap üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

“Gümüş ve Ihlamur projemizi Ankaralılara tanıtacak”

Ak, gerçekleştirilen proje ile Keçiörenlilerin tekrardan Gümüşdere ile barışacağını ifade ederek, “Bu barışmanın bir sembolü olarak da ‘Gümüş’ ve ‘Ihlamur’ isimli iki maskotumuzu yaptık. Bugün sizlerle onları tanıştırıyoruz. Bu maskotlarımız hem Keçiörenimizde hem de Ankara’nın çeşitli yerlerinde bu projemizi tanıtacaklar. Onlar buranın görsel maskotları olacak. Bu maskotlar sayesinde de çocuklarımızı, gençlerimizi, insanlarımızı bu vadiye davet edeceğiz” şeklinde konuştu.

“İnşallah burada sandallarla gezeceğiz”

Bu projenin sadece Keçiören için değil Ankara için değerli ve örnek bir proje olduğunun altını çizen Ak, projenin Gümüşdere gibi kaybedilen derelerin tekrar geriye kazanımı noktasında yol gösterici olacağını kaydetti. Ak, bu nedenle Gümüşdere Ihlamur Vadisi projesini “Bir doğaya dönüş projesi” olarak adlandırdıklarını söyleyerek, “Burada yapmış olduğumuz çalışmanın bir etabı da içerisine sandalların atılması. Buradaki sandalların atılması da suyun temizliğiyle alakalı. Suyun birikmesi ve temizliği tamamlandıktan sonra içerisine sandallarımızı koyacağız. İskelelerimizi yaptık ve şu anda hazır durumda. Suyun temizliği de tamamlandıktan sonra inşallah burada sandallarla gezeceğiz” ifadelerini kullandı.