Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, “İlçenin en büyük sıkıntılarından olan Mogan Gölü’nün temizliği konusunda da tüm belediye başkanlarımız kendilerince çalışıp çabaladı. İnşallah bu temizlik bize nasip olacak. Mogan Gölü hem daha temiz olacak, hem de balığıyla meşhur olacak ve Ankara’daki su sporlarının da merkezi haline gelecek” dedi.

Ankara’nın en büyük mesire alanlarından olan Mogan Gölü’nde temizlik seferberliği başlatıldı. Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, göl üzerine kurulan temizleme istasyonlarını tekneyle dolaşarak, temizlik çalışmalarını yerinde takip etti. İncelemeleri sırasında Duruay’a eski TBMM Başkanı ve Gölbaşı’nın sakinlerinden Cemil Çiçek ile eski Gölbaşı Belediye Başkanları da eşlik etti. Temizlik çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Duruay, “Gölbaşı Belediyemizin kuruluşunun 52’inci yıldönümü bugün. Sadece bir hanla yola çıkıp bugünlerde metropol bir ilçe olduk. 52 yıl geçmesine rağmen Gölbaşımız halen Anadolu kültürünün yaşandığı bir metropol görünümünde. Devamlı göç alıyoruz ve bu göçle birlikte birlik ve beraberliğimiz de korunuyor” şeklinde konuştu.

“Mogan Gölü Ankara’daki su sporlarının merkezi haline gelecek”

Mogan Gölü’nün temizliğinin uzun yıllardır Gölbaşı’nın en önemli sorunu olduğunu kaydeden Duruay, “İlçenin en büyük sıkıntılarından olan Mogan Gölü’nün temizliği konusunda da tüm belediye başkanlarımız kendilerince çalışıp çabaladı. İnşallah bu temizlik bize nasip olacak. 40 yıldır kirlenen gölümüzün yaklaşık 20 yıl önce ilk olarak Çevre Bakanımız İmren Aykut hanımefendi döneminde temizlenmesine karar verilmişti. O günden bugüne kadar yapılan çalışmalarda hiçbir sonuç alınamadı. Eski Meclis Başkanımız ve bizim sakinlerimizden Cemil Çiçek’in büyük gayretleriyle gölümüz hem Gölbaşı’na, hem Ankara’ya, hem de Türkiye’ye eski berraklığıyla halkımızın hizmetine açılacak. Ankara’nın sayılı mesire alanlarından olan Mogan Gölü hem daha temiz olacak, hem de balığıyla meşhur olacak ve Ankara’daki su sporlarının da merkezi haline gelecek. Bu sene başlayacak olan kürek, kano ve yelken yarışlarıyla beraber de önümüzdeki yıllarda artarak devam edip, hem bakanlığımız hem de federasyonla beraber bu çalışmalara devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“İç su temizliğinde dünyadaki en büyük ikinci proje, Avrupa’nın da en büyük projesi olacak”

Temizlik çalışmalarının bir sene içinde tamamlanacağı müjdesini de veren Duruay, “Teknelerimizin hepsi geldi, şu anda istasyonlar kuruluyor. Bir ay içerisinde temizleme çalışmaları başlayacak ve bir sene içinde de çamurun temizliği bitmiş olacak. Sadece gözle görülen bir temizlik değil, bunun yanı sıra dere ıslahları da söz konusu. İç su temizliğinde dünyadaki en büyük ikinci proje, Avrupa’nın da en büyük projesi olacak. Buradan 7 kilometre ileride bir vadi var, çıkarılan çamur pompalama yöntemiyle oraya gidecek. Çamurların değerlendirilmesi de yapılacak analizden sonra belli olacak” diye konuştu.

Gölbaşı’nın sakinlerinden biri olan eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasında, “Gölün temizliği önemli ama bence burada ortaya çıkan fotoğraf çok daha önemli. Değişik siyasi partilerden geçmişte buraya hizmet vermiş belediye başkanları var. Türkiye’nin ihtiyacı olan da bu fotoğraftır. Bu görüntüyü Türkiye’nin her yerinde verebilirsek yaşadığımız yerler daha huzurlu olur. Huzur varsa kalkınma var, huzur varsa ihtiyaçları gidermek de daha kolay olur” ifadelerini kaydetti.