Ankara’da bir alışveriş merkezinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla eğitim ve rehabilitasyon merkezleri tarafından stant açıldı. Stantta, eğitim gören öğrenciler kendi yaptıkları ürünleri sergiledi.
Nata Vega Outlet Alışveriş Merkezi’nde ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün önemini vurgulamak, engellilik konusunda farkındalık oluşturmak, engelli bireyleri toplumla bütünleştirmek amacıyla Ankara’da bulunan eğitim ve rehabilitasyon merkezleri tarafından stant açıldı. Stantta eğitim gören öğrenciler kendi yaptıkları el emeği ürünleri sergilediler. Hep beraber Avrupa’nın en uzun tünel akvaryumu Aqua Vega akvaryumu gezerken aileleri ve öğretmenleri ile birlikte keyifli vakit geçiren engelli çocukların heyecan ve mutlulukları gözlerinden okundu.
Nata Vega Outlet Alışveriş Merkezi Müdürü Tahir Çelik, “Engelliler özellikle toplumun kendisine yönelik olumsuz tutumlarından dolayı içine kapanma, işe yaramama, yetersizlik duygusu, güvensizlik, endişe, korku, ümitsizlik gibi duygular yaşamaktadırlar. Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, aksine engelinden dolayı hiçbir imkandan yoksun kalmamasına özen gösterilmeli, onlara sevgiyle kucak açılmalıdır. Bu yönde atılacak her adım, engellilerimizin yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.