Türkiye’nin ilk Şehir Araştırmaları Kütüphanesi’ni 2013’te kuran Pursaklar Belediyesi, bilgisayar teknolojisi ile hizmet vermeye başladı.
Türkiye şehirciliğinin gelişimine katkı sunmak amacıyla kurulan Pursaklar Belediyesi Şehir Araştırmaları Kütüphanesi, Hacettepe Üniversitesi ile Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi’nin düzenlediği projede Ankara’yı temsil etti. “Yerel Dönüşüm Küresel Erişim” sloganı ile başlatılan eğitim projesine katılan Pursaklar Belediyesi 10 bilgisayar kazandı. Hacettepe Üniversitesi ve Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi tarafından düzenlenen “Herkes İçin Kütüphane” konulu 6 aylık eğitim seminerine 181 üniversite kütüphanesi katıldı. Başkent Ankara’yı ise belediye olarak Pursaklar Belediyesi’nin Şehir Araştırmaları Kütüphanesi temsil etti. 6 aylık eğitim sürecini başarıyla tamamlayan Pursaklar Belediyesi 10 bilgisayar kazandı. Bilgisayarlar ise kütüphanede halkın hizmetine sunuldu. Şehir Araştırmaları Kütüphanesi’nde bilgisayarları teslim alan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Türkiye şehirciliğinin gelişimine katkı sunmak ve gençlerimizin ders çalışmaları için güzel ihtisas kütüphanesi hazırladık. İkinci kütüphane projemizi de hazırlıyoruz. Mevcut Kaymakamlık binamızı kütüphane yapacağız. Eğitim programları ile kütüphaneciliğe katkı sunan Hacettepe Üniversitesi ve Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi’ne teşekkür ediyorum” dedi.
Çetin’e eğitim seminerleri hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kayaer, eğitim seminerlerinin ikinci bölümüne de Pursaklar Belediyesi olarak katılacaklarını belirtti.
Araştırma yapmak isteyenlere www.sehirarastirmalarikutuphanesi.com internet sitesinde online hizmet veren kütüphane, elektronik ortamda eserlerin ön ve arka kapakları, ön sözleri ve içindekiler kısmına da yer veriliyor. Pursaklar Belediyesi Başkanlık Konağı’nda hafta içi 08.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet veren kütüphane, şehirle ilgili araştırma yapmak, şehirleri öğrenmek isteyenleri bekliyor.