Sincan Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile birlikte din görevlilerine, atık pillerin geri dönüşümünün önemini anlattı.
Sincan Belediyesi yaklaşık 300 din görevlisini “Pil nedir, atık pil nedir, pil çeşitleri nelerdir, pilleri kullanırken nelere dikkat etmeliyiz, atık pillerin geri dönüşümü ve bertaraf edilmesi” konularında bilgilendirdi. Lale Meydanı Konferans Salonu’nda gerçekleşen eğitimde din görevlileriyle bir araya gelen TAP Ankara Temsilcisi Abdullah Ömür, atık pillerin içerdiği maddeler nedeniyle çevreye atılmasının kirlenmeye neden olduğunu söyledi. Ömür, pillerin toprağa, suya, kanalizasyona ve çöp konteynerine atılmaması gerektiğini vurguladı. Eğitim sonrası çevre eğitim programı katılım sertifikası verilen din görevlilerinden, vaazlarında ve sohbetlerinde cemaatte çevre bilinci oluşturmaları konusunda destek istendi.
Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, temiz bir çevre için projeler üretmeye devam edeceklerini vurguladı. Tuna, “Gerçekleştirdiğimiz program kapsamında çevre konusunda bilgilendirilen din görevlilerimiz vaazlarında, sohbetlerinde çevre duyarlılığını anlatarak ülkemizin geleceğine katkı sağlamış olacak” diye konuştu.
Özellikle çocuklarda geri dönüşüm bilincini oluşturmanın önemine değinen Tuna, “Çocuklarımıza çevre bilincini ne kadar erken aşılarsak, gelecekte sevdiklerimizi bir o kadar temiz ve sağlıklı bir dünya bekleyecektir. Çevre konusunda biz ne kadar duyarlı olursak çocuklarımız da o kadar duyarlı olacaktır. Bizler Sincan Belediyesi olarak geleceğe daha temiz bir çevre bırakmak için aralıksız çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.