Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı’na gelen tarama gemisi İmbat’ın kurulumunu yerinde inceledi.
Mogan Gölü’nü temizleme çalışmaları kapsamında Gölbaşı’na getirilen tarama gemisi İmbat’ın kurulumuna başlandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığının gemisi olan İmbat, 8 gün içerisinde Mogan Gölü’ne inerek tarama işlemlerini gerçekleştirecek.
Geminin kurulumu ve göl üzerinde ne tür faaliyetler yapacağı konusunda yetkililerden bilgi alan Başkan Duruay, "Mogan Gölü’nün temizliği projemize başladık. Şuanda da temizliği yapacak ilk gemimizin montajı yapılıyor. En geç Çarşamba günü İmbat gemimiz göle inecek. Bahara doğru da temizlik işlemlerine tamamen başlamış olacağız" dedi.

Mogan Gölü’nde su sporları yapılacak
"Mogan Gölü sadece Gölbaşı için değil, tüm Ankara için bir değerdir" diyen Başkan Duruay, "Mogan Gölü özellikle haftanın yorgunluğunu atmak isteyen vatandaşlarımızın, haftasonlarını geçirdiği uğrak noktalardan birisidir. Ancak Mogan Gölü’nün temizlenmesi ile birlikte, bu bölge su sporlarının da olduğu, gönül rahatlığıyla balıkta tutulan bir yer haline gelecek. Her şey istediğimiz gibi giderse Gölbaşı su sporlarının yapıldığı nadir ilçelerimizden birisi olacaktır" şeklinde konuştu.

2019 yılına kadar Gölbaşı’nın sorunu kalmayacak
Mogan Gölü’nün temizlenmesi için yoğun çaba harcadıklarının altını çizen Duruay, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi ile hazırlamış olduğumuz protokolün meyvelerini vermeye başlamasını görmek güzel. Ayrıca bir başka projemiz Mogan Gölü’nü besleyen derelerin ıslah edilmesi olacak ve umuyorum o da gerçekleşecek. İnanıyorum ki 2017 yılı Gölbaşı için çok farklı olacak. 2019’a kadar Gölbaşı’nda da hiçbir sorunumuz kalmayacak" ifadesini kullandı.

Emeği geçen herkese teşekkür ederim
Başkan Duruay, uzun zamandır uğraştıkları Mogan Gölü’nün temizlenmesi aşamasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Eski TBMM Başkanımız Sayın Cemil Çiçek’e, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’a, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek’e, Bölge Milletvekillerimize ve Gölbaşı halkına sonsuz teşekkür ederim" dedi.