Ankara Valisi Ercan Topaca, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti, bölgede üretim yapan sanayici ve iş adamlarıyla istişarede bulundu. Görüşmede Vali Topaca’ya OSB’lerin çözüm bekleyen sorunları iletildi.

OSTİM Başkanlığı ile Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD)’nin ortaklaşa düzenlediği toplantıda hem üreticilerin hem de bölgenin sorunları masaya yatırıldı. Vali Ercan Topaca, sanayicilerin istihdam ve üretimle alakalı taleplerini dikkatle dinlerken, iletilen tüm sorunların takipçisi olacaklarını, OSTİM’in eğitim, üretim, ve kümelenmeler alanındaki sorunlarıyla bizzat ilgileneceğini ifade etti. Üreten kesimle yerel yönetimleri bir araya getiren bu önemli toplantının ardından Vali Ercan Topaca ve beraberindekiler OSTİM’deki iki firmayı ziyaret etti, üretimi yerinde görme fırsatı buldu.

Bu önemli toplantının ardından bir açıklama yapan ORSİAD Başkanı Nedret Yener, Ankara Valisi Ercan Topaca’nın kentin sanayi ve ticaretinin gelişimi konusundaki gösterdiği hassasiyetin memnuniyet verici olduğunu bildirdi. Başkan Yener, “Bizlerin de beklentisi ve isteği aslında tam olarak budur. Sanayici için krediler, hibe ve teşvikler ne kadar önemliyse, devletin, yerel yönetimlerin desteğini arkalarında hissetmek de bir o kadar önemlidir. Bizler hiç kuşku yok ki koşullar el verdiği sürece daha fazla üretim, daha fazla yatırım, dolayısıyla daha çok istihdam oluşturmaya varız, hazırız. Gerekli koşulların sağlanması konusunda ise tam bir devlet-özel sektör işbirliğine ihtiyaç duymaktayız. Bu iş birliği tam anlamıyla tesis edildiğinde OSTİM ve İvedik OSB’lerdeki üreticilerin ulusal ve uluslararası pazarda rekabet gücü büyük oranda artacağına inanmaktayız” ifadelerinde bulundu.

OSTİM Başkanı Orhan Aydın ile ORSİAD Başkanı Nedret Yener’in ev sahipliğindeki toplantıya Ankara Valisi Ercan Topaca’nın yanı sıra, vali yardımcıları, il müdürleri, aralarında Kaymakam Selda Dural’ın da bulunduğu Yenimahalle’nin yerel yöneticileri, OSTİM OSB’de üretim yapan sanayici ve iş adamları katıldı.