Gölbaşı Çorumlular Birliğinin katkılarıyla düzenlenen etkinlikte milletvekilleri bir araya geldi.
Gölbaşı Çorumlular Birliğinin katkılarıyla Gölbaşı Öğretmenevi’nde etkinlik düzenlendi. Etkinliğe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, AK Parti İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Eski AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Doğan Çağatay, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan, Gölbaşı Belediyesi Başkan Vekili Elif Özer, ve bir çok milletvekili katıldı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, "Yakın bir geçmişte 15 Temmuz Darbe teşebbüsüne Aziz milletimizin esareti ve cesareti ile geri püskürtme şansına sahip olduk. Hemen yanı başımızdaki Suriye’de, Irak’ta çok önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Ülke olarak bu gelişmelere kayıtsız kalmamız söz konusu değil. Suriye’ye 111 km, Irak’a 450 km sınırımız var. Oradaki kardeşlerimizle, soydaşlarımızla aramızdaki bağı kesinlikle kimse koparamaz" diye konuştu.
"Fatih Şahin’i tebrik ediyorum"
Gazetecilere açıklamada bulunan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, "Gölbaşımızda ikamet eden ve AK Parti Genel Başkan Yardımcığına getirilen bölge milletvekilimiz Fatih ŞAHİN’i yeni görevinden dolayı tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. Bu etkinliğe katılan tüm vekillerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Etkinliğimize katılarak bizi onurlandırdılar" ifadesini kullandı.
Bir gazetecinin Kazan’a kahraman unvanının verilmesinden sonra Gölbaşı için de gündeme gelen bu isim tartışmalarıyla ilgili belediye olarak bir çalışmanız var mı sorusunu yanıtlayan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, "Bu olay gündeme geldiğinde bölge milletvekillerimizle görüştük. Gölbaşı Ankara’da en fazla şehit veren ilçe olmuştur. Eğer Kazan’a kahraman denilecekse o gece verilen haklı ve onurlu mücadelenin Gölbaşı halkı için de bu tür bir isimle taçlandırılması gerektiği düşüncemizi paylaştık. 15 Temmuz gecesi tüm ilçelerimiz sokağa döküldü. Biz Gölbaşı olarak bombalanan kurumlarımıza yakın olduğumuz için hızlı bir şekilde o kurumların önlerinde toplandık. Diğer tüm ilçelerimiz gibi cansiperhane şekilde yekvücut olarak tam kararlılıkla savaş verdik. Ülkenin en çok şehit veren ilçesi olduk. Eğer bir ilçeye unvan verilecekse bu ilçelerin başında Gölbaşımızın gelmesi gerektiğini düşünüyoruz" diye cevap verdi.