Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinin ev sahipliği yaptığı “Yenişehir’in Hikayesi” adlı sergi, 1920-50’li yılların Ankara’sına özel bir yolculuk sunuyor.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde “Yenişehir’in Hikayesi” adlı sergi açıldı. Sergide cep telefonuna indirilen uygulama ile Atatürk Bulvarı’ndaki ıhlamur ağacının büyümesinden, semtlerde oynamış filmlere kadar pek çok ayrıntı görülebiliyor. Güven Park, Zafer Meydanı, Sıhhiye Güzergahı, Büyük Sinema gibi Ankara’nın simge yerlerine yolculuk yapılan sergide, Cumhuriyetin kuruluş yıllarına tanıklık eden Yenişehir’in tarihi gözler önüne seriliyor. Önünden geçilen binalarda yaşananları aktaran, geçmişte orada oturmuş şair ve yazarlara dair bilgi ve belgeler içeren sergi, And Apartmanı, Piknik, Kutlu Pastanesi gibi mekanların yanı sıra kent hikayelerine de yer veriyor.

Hacettepe Üniversitesi Kent Araştırmaları Uygulama Merkezince hazırlanan ve ilk kez kapalı akademik kullanım dışında paylaşıma açılan sergi, tarihin ve teknolojinin birlikteliğini içeriyor. Sergi hakkında www. kentinhikayeleri.com adresli internet sitesinden bilgi alınabiliyor. Dileyenler döneme ait bilgi ve belgeleri de paylaşabiliyor. İnteraktif olarak gezilebilen sergi, 4 Nisan’a kadar görülebilecek.