Pursaklar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan ve büyük takdir gören yer altı çöp konteynırı uygulaması her geçen gün yaygınlaşıyor. Şu ana kadar Pursaklar geneline 305 adet yer altı çöp konteynırı yerleştirildi.

Mart ayı faaliyet raporunu açıklayan Pursaklar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 150 personel, 6 adet sıkıştırmalı çöp toplama kamyonu, 3 adet sıkıştırmalı vinçli çöp toplama kamyonu, 4 adet hafriyat aracı, 2 adet semitrey, 2 adet süpürge kamyonu ve 2 adet azura süpürge aracı ile 7/24 görevde olduklarını açıkladı. İlçedeki cadde, sokak ve pazar yerleri ile resmi kurum ve kuruluşların, okul ve camilerin bahçeleri ve çevrelerinin günlük olarak temizlendiği ifade edilen raporda, şu bilgilere yer verildi:

“3 personel ve bir araçtan oluşan cami temizlik ekibimiz ilçemiz genelindeki cami ve mescitlerin genel ve yüzeysel temizlik ve bakımlarını aralıksız olarak sürdürmektedir. Yeni yer altı çöp konteynerlerinin montaj çalışmaları devam etmekte olup İlçemiz genelinde yerleştirilen yer altı çöp konteyneri sayısı 305 adet olmuştur. İlçemiz sakinlerinin talepleri doğrultusunda yeni tespit edilen alanlara montaj çalışmalarımız sürdürülmektedir. Ayrıca ilçemiz genelinde oluşan moloz, inşaat atığı, ev eşyası gibi çöp dışında oluşan her türlü atık 4 adet hafriyat aracımızla gerektiğinde kepçe yardımı ile saat 08.00-17.00 arası toplanmaktadır. Müdürlüğümüz bünyesinde görevli 44 kişilik süpürge ve mıntıka ekibi ilçemiz cadde ve sokakları ile boş arsa ve arazilerin günlük süpürülmesi ve mıntıka temizliğini yapmaktadır.Alışveriş merkezleri, otobüs durakları ve ana caddelerde tespit edilen noktalara belirli aralıklarla 300 adet yeni ayaklı çöp kovası yerleştirilerek görsel kirliliğin önüne geçilmesi için gerekli tedbirler alınmıştır.”

"Her atık çöp değildir" kampanyası kapsamında geri dönüşüm atık toplama çalışmalarına devam eden Temizlik İşleri Müdürlüğü, aylık ortalama 200 ton cam, kâğıt, karton, kompozit ve plastik atıklar toplayarak ekonomiye kazandırıyor. Okullarda geri dönüşüm ve çevre bilinciyle ilgili bilgilendirme ve eğitim çalışmalarına da devam eden müdürlük ekipleri, TAP ile birlikte ödüllü atık pil toplama kampanyası başlattı. Bu kampanya kapsamında ilçe genelinde 720 kilogram atık pil toplayarak dereceye giren okullara satranç takımı hediye edildi.