Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’da 4 belde haliyle birlikte tüm ilçeye hizmet verecek, ilçeye kazandırılan en önemli ve maliyetli en yüksek yatırımı olan Toptancı Hali Kompleksi’nin temeli törenle atıldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’ya yaptığı en büyük yatırımlardan biri, piyasa değeri yaklaşık 100 milyon TL olan projesini Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin tarafından hazırlanan ve Türkler Mahallesi Gökçeler Mevkii’ndeki Toptancı Hali Kompleksi temeli törenle atıldı. Temel atma törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve Yardımcısı Nurettin Uludağ, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Adem Kaya, komisyoncular, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Arıkan Yılmaz Dim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi tarafından halk oyunları gösterileri sunuldu.

“Ben Antalya’nın amalesiyim”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya’nın en şanslı dönemlerinden bir yaşadığını söyledi. Başkan Türel, “Alanya ve Antalya’nın meselelerini Bakan Çavuşoğlu’nun destekleriyle aşabiliyoruz. Bu birliktelik ve uyum Alanya’nın çok önemli hizmetleri almasına vesile oluyor. Bizler Antalya için çalışıyoruz. Ben Antalya’nın hizmetkarıyım, ben Antalya’nın amelesiyim diyorum. Bundan şeref duyuyorum” dedi.

“O hainler gelsinler Alanya Toptancı Halinin temel atma törenini izlesin”
Bu yıl tarım ve turizmde bazı sıkıntılar yaşadıklarını da söyleyen Türel, “Yiğit düştüğü yerden kalkar. Türkiye tarihinde hiçbir zaman tarım ve turizmde bu kadar destek verilmedi. Hükümet bir taraftan milli mücadele hibe her tarafta mücadele veriyor bir taraftan da esnafa, turizme destek veriyor. Hükümet bunları yaparken hainler de uğraşıyor. O hainler gelsinler Alanya Toptancı Halinin temel atma törenini izlesin. Siyasi yaşamımda verdiğim her sözü tutmuş olmanın gururunu yaşıyorum” diye konuştu.

“100 milyon TL’ye kadar yatırım yaptığımızı dikkatinize sunarım”
Defalarca komisyoncularla toplantılarla proje gerçekleştirdiklerini aktaran Türel, “Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda ön sunum yaptık. Projeyi çok beğendiler. Projeden sonra farklı talepler geldi. Ben de şaşırdım beni ziyaret ettiler. Ben ihaleyi yaptım. Bu taleplerin karşıma çıkmasını yadırgadım ve şaşırdım. Talepleri aslında olması gerekenlerdi. Şu anda Alanya halinde toptancı 50 metrekarede faaliyet sürdürüyor. Biz bunu 197 metrekareye çıkarıyoruz. Sundurmaları 20 metreden 50 metreye çıkarıyoruz. Ardiye sayısı az dediler. 66 ardiye bir o kadar daha yeni ardiyelerle artmış olacak. Halin bir kapısından aynı anda 3 tır hem giriş hem çıkış yapacak. Sadece bu alanda 149 dönüm alana kavuşuyoruz. Alanya’ya en iyisini yapma gayreti içerisinde olduk. Hiçbir zaman baskıcı yönetim anlayışı içinde olmadık. Biz en iyisini yaptık. Buraya gelmek isteyen gelir. Zorla güzellik olmaz. Bu projeler Alanya’nın ve bittiğinde Alanyalılar yararlanacak. Büyükşehir olarak burada 100 milyon TL’ye kadar yatırım yaptığımızı dikkatinize sunarım’’ şeklinde konuştu.

Tanrıseven: “Menderes Türel’i tebrik ediyorum”
Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven de "Güzel bir eseri Alanya’yı kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Alanya’ya ilk atandığımda önümüzdeki ilk konulardan biri hal projeydi. O dönemlerde devamlı istişareler yaptık. Görev sürem içinde Büyükşehir Belediyesi ile binde bir ihtilafım bile olmadı. Her zaman uyumlu bir şekilde çalıştık. Bunda Menderes Başkanım bizlere verdiği destek çok önemliydi. Benim gözümde Amerika’nın Miami’si neyse, Türkiye’nin Miami’si de Alanya olduğunu göreve ilk başladığım gün söyledim. Alanya, gerek turizmi, gerek tarımsal potansiyeli, gerekse coğrafyasıyla Türkiye’de müstesna bir yerdedir. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimleri ile Büyükşehir Belediyesinin, Miami ile kardeş şehir olması bunları onaylıyor. Alanya, Antalya’nın bir parçasıdır. Miami ile kardeş şehir olmasından dolayı Menderes Türel’i tebrik ediyorum" dedi.

Bakan Çavuşoğlu Alanya’ya videodan hitap etti
Yoğun programları nedeniyle temel atma törenine katılamayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katılımcılara dev ekranlarda video sunumu ile mesaj verdi. Videolu mesajda Bakan Çavuşoğlu, "Bu hal devreye girdikten sonra çiftçilerin ürünleri daha değerli hale gelecek. Biz de ihracatın önünde engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Geçen hafta Alanya’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’u ağırladık. Bir taraftan Büyükşehir, bir taraftan biz ve 7 milletvekili arkadaşımız hizmet için çalışıyoruz. Alanya ve Antalya her şeyin en iyisine layık" dedi.
Alanya Müftüsü Mustafa Topal tarafından yapılan duanın ardından temel atma töreni son buldu.