Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.’nin (BOTAŞ) Genel Müdürlüğü nüfusu 20 binden den fazla olan ilçelerde yatırım yapma kararı için alınan Bakanlar Kurulu kararı resmi gazetede yayımlandı. Karara ilişkin mujdeyi veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu planlanan 53 ilçe arasında Antalya’dan 5 ilçenin de bulunduğunu açıkladı.
BOTAŞ Genel Müdürlüğü kararın resmi gazetede yayınlanmasından sonra çalışmalarını hızlandırdı. Antalya’dan üç önemli hattın geçeceği planda Manavgat-Alanya-Gazipaşa hattı 245 , Kumluca hattı 82 ve Korkuteli hattı 40 kilometre olan projelerin 2 yılda tamamlanması planlanıyor.
Türkiye’de bu zamana kadar döşenen toplam 13 bin kilometre hatta bu karar ile 2 bin kilometre daha döşenecek. Bu sayede Antalya’nın doğalgaz bekleyen ilçelerinin de bundan faydalanabileceğini müjdeleyen Bakan Çavuşoğlu, Antalya ilçelerinin de temiz enerjiyle buluşarak bu özlemi son bulacağını söyledi. İlçelerde Enerji Piyasası Denetleme Kurulunun ( EPDK) üzerinde çalıştığı ve bölgesel firmaları tek tek çağırıp görüştüğü CNC sıkıştırılmış doğalgaz nakli de alternatif olacak. Bu yöntemle sıkıştırılmış şekilde TIR ve tankerlerle taşınan doğalgaz 4-5 ay gibi bir sürede ilçelere ulaştırılabiliyor. Daha önce 2015 Kasım ayında tamamlanan bir karar ile nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçeler başvuru yaptıkları ve abone sayısının yüzde 60’ı başvuru bedelini ön ödeme ile yatırdıkları takdirde bu çalışma gerçekleştirilebiliyor. Halen Antalya’dan başvuru yapan henüz ilçe bulunmazken başvurulması halinde hatlar döşenene kadar sıkıştırılmış doğalgaz verilebileceği bildirildi.