Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kepez Belediyesi işbirliği ile Antalya, Korkuteli-Kavşağı ve Havaalanı Kavşağı arasında 60 milyon TL bütçeli yeni bir çevre yoluna kavuşuyor.
Antalya Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapım İşleri Müdürlüğü, Kepez ilçesinde 3 etap halinde inşa edilen yeni çevre yolunun Altınova Bulvarı’ndan sonra Beşkonaklılar ile Göçerler mahalleleri arasındaki bölümünün yapımını da büyük oranda tamamladı.
2.etap içerisindeki Kır Çiçeği ve Muammer Aksoy caddelerindeki kanalizasyon, yağmur suyu drenaj, sıcak asfalt serimi, peyzaj ve aydınlatma çalışmaları tamamlandı. Bu bölümdeki, engelli takip taşlarının da bulunduğu parke kaldırım çalışması devam ediyor. Etabın son bölümü olan Ulubatlı Hasan Caddesi’nde yapımı devam yağmur suyu drenaj çalışmasının tamamlanmasından sonra sıcak asfalt ve diğer üst yapı çalışmalarına geçilecek. Yeni yolun, Korkuteli Kavşağı’na kadar olan 3.etabı, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce yapılacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2. etapta tamamlanan ve devam eden çalışmaları yerinde incelediler.
İnceleme gezisine Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Büyükşehir bürokratları ve Kepez Belediye Meclis Üyeleri eşlik etti.
“Yeni bir çevre yoluna kavuşuyoruz”
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaptığı açıklamada yeni çevre yolu ile ilgili şunları söyledi: “Bu yolu, Antalya için yeni bir çevre olarak adlandırabiliriz. Kısa bir süre önce Havaalanı Kavşağı ile Toptancı Hal arasındaki 45 kilometre uzunluğundaki Altınova Bulvarı’nı hizmete açmıştık. 60 metrelik konforlu bu yol, havaalanına ulaşımı kısalttı. Bu yol 30 milyon TL’lik bir yatırımdı. Antalya Bulvarı’nın devamını Beşkonaklılar Köprüsü’nden Göçerler’e kadar taşıyacağız ve yolu Korkuteli Kavşağı’na viyadüklerle bağlayacağız. Böylece Korkuteli Kavşağı’ndan, Havaalanı Kavşağı arasında yeni bir çevre yoluna kavuşmuş olacağız.”
“Kepez’le el ele çalışıyoruz”
Hizmete açılan Altınova Bulvarı’nın yapım maliyetinin 30 milyon TL olduğunu anımsatan Türel, “2.etabın maliyeti 30 milyon TL, toplamda 60 milyon bütçe ile Antalya’ya yeni bir çevre yolu kazandırıyoruz. İnşaat iyi gidiyor. Tamamlandığında Antalya’mız yepyeni bir çevre yoluna sahip olacak. Yolun inşasında kamulaştırmada, imar problemlerinin çözümünde Kepez Belediyemiz ile el ele veriyoruz, birlikte çalışıyoruz. Kepez’in her sorununda olduğu gibi.” İfadesini kullandı.
“Konforlu bir yol olacak”
Alt ve üst yapısıyla konforlu bir Bu sadece bir yol inşa ettiklerine dikkat çeken Başkan Türel, “Yolu alt ve üst yapısıyla birlikte hazırlıyoruz. Kanalizasyon, yağmur suyu drenaj kanallarından kaldırımda, peyzajına, aydınlatmasına kadar eksiksiz şekilde tamamlanıyor.” dedi.
“Yeni yol Kepez’e değer katacak”
Yeni yol hizmetinden dolayı Türel’e teşekkür eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de şu açıklamayı yaptı: “60 milyon TL’lik bir yatırım, Antalya’daki birkaç belediye hariç diğer belediyelerin yatırım bütçesinden büyük bir rakam demek. Yapılan hizmetin ne kadar büyük bir hizmet olduğunu bu rakamdan da anlayabiliyoruz. Büyükşehir Belediyemiz yıllardır ihmal edilen bu yolu açarak hem ulaşımı rahatlatmış oluyor hem de Kepez’in merkezden uzak mahallelerine değer kazandırmış oluyor. Çünkü yol geçtiği zaman bölge hem ticari hem de yaşam anlamında değerleniyor. Bu nitelikli yatırımı ilçemize kazandıran Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Güzel projeleri birlikte hayata geçireceğiz. El ele veriyor kazanan Antalya ve Kepez oluyor.”