Manavgat Belediyesi tarafından hazırlanan “Antik Side Kentsel Tasarım Projesi” Liman Meydanı Turgutreis Caddesi’nden başladı.
Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile Manavgat Belediyesinin ortaklaşa hazırladığı Antik Side Kentsel Tasarım Projesi kapsamında ‘4 Meydan 4 Odak’ düzenleme çalışmaları Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in nezaretinde başladı. Tarihi ve doğal güzellikleriyle dünya turizminin gözbebeği olan Side’de uygulanacak proje geçtiğimiz günlerde esnaf ve vatandaşlara tanıtılmıştı. Antik Side Kentsel Tasarım projesinin ilk etabı olan meydan düzenlemelerini kapsayan çalışmalarda, tarihi ve kültürel mirasımızı koruyarak gelecek nesillere olduğu gibi aktarmak, her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Side’yi daha güzelleştirip yerli ve yabancı turistlerce daha kolay izlenebilir hale getirmek, bölgede alışveriş canlılığını artırarak esnaflara can suyu olabilmek amacını taşıyor. 150 günde tamamlanması planlanan projede, 25 bin metrekarelik düzenlemenin 18 bin metrekaresinde doğal traverten döşemesi yer alacak. Koruma Kurulu’nun onayladığı kriterlerde hazırlanan projede aydınlatmalar da yenilenecek.

Projenin ilk etabı 5 milyon 270 bin TL’ye mal olacak.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Side esnafına zarar vermemek adına çalışmanın başlaması için sezon sonunu beklediklerini ve projenin etaplara bölündüğünü, ilk etap çalışmaların başladığını söyledi. Başkan Şükrü Sözen, “Turizm sezonu başlayıncaya kadar yetiştirmeyi planladığımız düzenleme çalışmalarımız başladı. Çalışmalarımızda tarihi dokuya asla zarar verilmeyecek. Her zaman belediyemizin yanında olan esnaflarımızın çalışmalarımıza destek olacağını bilmek bizleri mutlu ediyor. Projenin uygulanmasında mutlaka sıkıntılar olacaktır. Ama bu süreci el birliğiyle çalışarak, esnaf ve vatandaşlarımızla paylaşımda bulunarak geçireceğimize inanıyorum. Belediyemizin proje ve kontrol ekibi de sürekli bölgede bulunarak çalışmaları denetleyecek. Bizlere çalışmalarımızda destek olan tüm esnaf ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.