Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetimi, bu yıl 8’incisi 13-17 Eylül tarihlerinde EXPO Center’da düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) protokolü davet etti.

Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır beraberindeki Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, Yönetim Kurulu Üyeleri Halil Bülbül, Hüseyin Simav, Süleyman Ersan ve Cüneyt Doğan’la birlikte ilk olarak Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti. YÖREX’in hazırlık çalışmaları hakkında Vali Karaloğlu’na bilgi veren Çandır, Karaloğlu’nu YÖREX’e davet etti. Vali Karaloğlu, YÖREX’in Antalya’nın marka projesi olduğunu belirterek, destek sözü verdi. Çandır ziyarette Vali Karaoğlu’na geçen yılki YÖREX’ten çekilmiş çerçeveli fotoğraf ve 7. YÖREX kataloğu hediye ederken, Zeytinpark ürünlerinin her aldığı hediye paketi takdim etti.

Başkanlardan tam destek

ATB Heyeti, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’i de ziyaret ederek YÖREX’e davet etti. Ali Çandır, yöresel ürün zengini Döşemealtı’nın narıyla, halısıyla YÖREX’e renk kattığını belirterek, Genç’e YÖREX’e verdiği destek nedeniyle teşekkür etti. Başkan Turgay Genç de YÖREX’in kaybolmaya yüz tutmuş yöresel ürünlerin gün yüzüne çıkmasına katkı sağladığını belirterek, Çandır ve yönetimine böyle bir fuarı düzenledikleri için teşekkür etti. Genç, “Halımız ve narımızla bu yıl da YÖREX’te olacağız” dedi. Genç, Çandır’a fuarda tanıtımı yapılacak Döşemealtı halısı hediye etti.

ATB Heyeti, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı ziyaret ederek YÖREX’e davet etti. Çandır, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Muratpaşa’yı fuarda görmek istediklerini söylerken, Başkan Uysal’a YÖREX’e desteği nedeniyle teşekkür etti. Başkan Uysal, Yöresel Ürünler Fuarı’nın yöresel lezzet ve zenginliklerin tanıtımının yapılmasında iyi bir fırsat olduğunu belirterek, kentin bu fuarı sahiplenmesi gerektiğini kaydetti. Uysal, YÖREX’e destek sözü verdi.

ATB heyeti daha sonra Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü ziyaret etti ve Tütüncü’yü YÖREX’e davet etti. Tütüncü de YÖREX’in yöresel ürünlerin ekonomiye kazandırılmasında önemli bir rol oynadığını belirterek, böyle bir organizasyona belediye olarak her zaman destek vereceklerini kaydetti.

ATB Heyeti, son olarak Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’i de ziyaret ederek YÖREX’e davet etti. Halil Şahin, ilçe sınırları içerisinde düzenlenen YÖREX’in bölgeyi hareketlendiren bir fuar olduğunu belirterek, destek sözü verdi.

ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, belediye başkanlarına 7. YÖREX kataloğu, geçen yıl YÖREX’e katılan başkanların bulunduğu fotoğraf albümü ile Zeytinpark ürünlerinin yer aldığı paket hediye etti.