Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), ‘Dış Ticaret Okulu ve Avrupa İşletmeler Ağı Projesi’ kapsamında ATSO üyelerinin ihracat potansiyellerini arttırmaya yönelik ‘Temel Dış Ticaret ve Ticari İstihbarat Eğitimi’ düzenliyor. 15 Aralık ve 14 Ocak arasında düzenlenecek olan eğitim 80 saat sürecek.
Amaç güvenle yurtdışına açılmak
Eğitim ile ilgili bilgi veren ATSO Başkanı Çetin, “Türkiye ekonomisinin önündeki en önemli sorunlarından birisi cari açık sorunudur. Bu açığı kapatmanın yollarından birisi iş dünyamızı ihracata ve farklı pazarlara yönlendirmekten geçmektedir. Bu noktadan hareketle üyelerimizin ihracat potansiyelini arttırmak ve ihracat bilgilerine katkıda bulunmak amacıyla Temel Dış Ticaret ve Ticari İstihbarat Eğitimi’ düzenliyoruz. Hâlihazırda ATSO olarak URGE Projeleri ile üyelerimizi yurtdışı pazarlara açan projeler yürütüyoruz. Bu eğitim ile hiç ihracat yapmamış üyelerimizi ihracata yönlendirmeyi, dış ticaret faaliyetlerinde bulunanların ise vizyonlarına katkı yapmayı amaçlıyoruz.” dedi.
Eğitimin ana başlıklarından da söz eden ATSO Başkanı Davut Çetin, eğitim kapsamında, dış ticaret rejimi, dış ticaret finansmanı, uluslararası ticarette sözleşmeler, dış ticarette lojistik, e-ticaret, dış ticarette teslim şekilleri, dış ticaret ödeme şekilleri, ticari bilgi ve istihbarat kanalları, hedef pazar tespiti gibi pek çok başlığa değinileceğini ifade etti.
Başvurular online olacak
Eğitim, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Cengiz Özcan ile Karatay Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Yaman Koç tarafından verilecek. Eğitim başvuruları [email protected] adresine online olarak yapılabileceği bildirildi.