İşaret dili kursu alan Antalya Büyükşehir Belediyesi çalışanları, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için özel bir video hazırladı. ‘Engelsiz hayat’ adını verdikleri videoda birlikte olunca engellerin bir bir kaldırılacağını anlattı.
Antalya Büyükşehir Belediye’sinin ‘Engelsiz Antalya’ çalışmaları kapsamında belediye personeline yönelik ‘İşaret Dili’ eğitimi alan kursiyerler 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için videolu özel bir mesaj hazırladı. Belediye’ye gelen işitme engelli bireylerin iletişimlerini daha rahat yapmaları adına açılan işaret dili kursunda eğitim alan personeller engelli bireylerin hayatına dikkat çekmek amacıyla yaptıkları çalışma ile herkesin bir engelli adayı olduğunu anlatan sloganları işaret diliyle vurguladı.
Engelsiz yaşam için buradayız
Kursiyerler ‘Sen ben ve o hepimiz aynı hikayedeyiz’, ‘Bizim tek farkımız engel gördüklerimiz’, ‘Merhametsiz insan görmeyen duymayandır’, ‘Yürüyemiyorum ama sevebilirim’, ‘Engelimiz çalışmamıza engel değildir’, ‘Engel hayatın ritmini yakalamaya engel olmaz’, ‘Ben duyamıyorum ama anne olabilirim’, ‘Engel sadece düşüncededir’, Ben görme engelliyim ama şarkı söyleyebilirim’, ‘Yaşantımızda engel yok’,’ Antalya Büyükşehir Belediyesi çalışanları olarak engelsiz yaşam için buradayız’ mesajlarını işaret dili ile anlattı. Videoyu sosyal medyadan da paylaşan kursiyerler engelli olmanın hiçbir şeye engel olmayacağına dikkat çekti.