Muratpaşa Belediyesi’nin destekleriyle Yivli Minare Camii UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne kabul edilen Kaleiçi’nin ‘UNESCO Dünya Miras Listesi’ne yolcuğu 17 Aralık Cumartesi akademisyenler, mimarlar, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı uzmanları ve eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel’in konuşmacı olarak katılacağı çalıştayda değerlendirilecek.
Muratpaşa Belediyesi, geçmişin izleri Pagan dönemine kadar uzanan ve Roma, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine kadar kesintisiz bir yaşamın devam ettiği ve insanların yaşam şekli, davranışları, gelenekleri ve sosyal yönleriyle kent tarihini bugüne taşıyan Kaleiçi’ne yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor.
Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın, Antalya’da turizmi deniz, kum ve güneş üçlüsüne sıkışmışlığından kurtaracak, güncel siyasetin tartışmalarından uzak tutacak bir hedef olarak ortaya koyduğu Kaleiçi’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alması için yapılacak çalışmalar 17 Aralık Cumartesi Koç Üniversitesi Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde düzenlenecek çalıştayda değerlendirilecek.

Konuşmacılar
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın konuşmasıyla başlayacak çalıştayda 4 oturumun şeklinde gerçekleştirilecek. Çalıştayda ÇEKÜL Vakfı Yüksek Danışma Kurulu Üyesi ve Alan Yönetimi Uzmanı Namık Kemal Döleneken ve ÇEKÜL Akademi Eğitmeni ve Alan Yönetimi Uzmanı Yaşagül Ekinci, Antalya Büyükşehir Belediyesi Danışmanı Feridun Uyar, mimar Osman Aydın ve mimar Bülent Baykal, Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, İstanbul Üniversitesi’nden Doç. Dr. Pelin Giritlioğlu, Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel, Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen, sanat tarihçisi Öğretim görevlisi Ebru Nalan Sülün ve Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Burhan Varkıvanç konuşmacı olarak yer alacak.
(SÇ-SÇ-Y)