Kepez’de her okula bilişim sınıfı projesi heyecanla devam ediyor. Kepez Belediyesi, 17. bilişim sınıfını Mustafa Adıyaman Ortaokulu’na açtı. Bu eğitim ve öğretim dönemi içerisinde 5 okulda daha bilişim sınıfı açılacak.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Mustafa Adıyaman Ortaokulu’na kurulan bilişim sınıfının açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Önümüzdeki süreçte talepler doğrultusunda fiziki imkânı yeterli olan okullara da bilişim sınıfları armağan edeceğiz. Bazı öğrencilerimizin evlerinde bilgisayarı yok. Bilgisayarı, interneti ve yazıcıyı öğrencilerin hizmetine sunacak, onları hiçbir yer yere muhtaç etmeyecek bilişim sınıflarının okullarımızda olması gerekiyordu. Bu amaca dönük olarak yapmış olduğumuz bilişim sınıfı çalışmamız okullara heyecanla ve mutlulukla karşılandı. Belediyelerin her şeyden evvel vazifeleri bana göre gençleri, çocukları geleceğe güçlü bir şekilde taşımaktır. Belediye olarak bu amaç için çalışıyoruz. Bu topraklarda uzunca yıllar görülmemiş bir desteği yerel yönetim olarak hemşehrilerimize, öğrencilerimize kazandırdık, kazandırmaya da devam edeceğiz” dedi.

Etkileşimli eğitim sınıfı

Öğrencilere yeni bir projenin müjdesini vererek konuşmasını sürdüren Başkan Hakan Tütüncü, “Eğitimle ilgili yeni bir adım daha atıyoruz. Etkileşimli eğitim sınıfları modeli üzerinde çalışıyoruz. Etkileşimli eğitim sınıfları da önümüzdeki, günlerde okullarımıza armağan edeceğimiz proje olacak. Çocuklarımızı, çağın en nitelikli donanımlarıyla buluşturmayı, onları geleceğe güçlü şekilde taşınmaları bakımından önemli buluyorum” diye konuştu.

Çocukluğumun semtine hizmet Allah’ın bir lütfu

İnsana yapılan yatırımın hiçbir zaman yok olmayacağının dile getiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Çocukluğunun geçtiği bir muhitte güzel hizmetlere imza atmak benim için onurların en büyüğü ve Cenabı Hakkın bir lütfu diye görüyorum” diyerek konuşmasını tamamladı. Tütüncü, yapılan duanın ardından belediye meclis üyeleri, muhtarlar, okul yönetimiyle beraber kurdeleyi keserek, bilişim sınıfını öğrencilerin hizmetine sundu.

5 okula daha bilişim sınıfı

Tütüncü, açılışın ardından bilişim sınıfına giderek, öğrencilerle sohbet ve anı fotoğrafı çekildi.

Okul yöneticileri ve öğrenciler de bilişim sınıfı hizmetinden dolayı Başkan Hakan Tütüncü’ye teşekkür ettiler. Kepez Belediyesi, Fatma Nur Çelik İmam Hatip Ortaokulu, Habibler Ortaokulu, Göksu Ortaokulu Ahatlı Ortaokulu ve Duraliler Ortaokulu’nda bilişim sınıfı açacak.

Başkan Hakan Tütüncü’nün öğrencilere armağanı olan bilişim sınıfları 15 bilgisayar masa, sandalye ve yazıcıdan oluşuyor. Bir bilişim sınıfının maliyeti ise 80 bin TL.

Etkileşimli eğitim nedir?

İnternet üzerinde öğrenme imkanı sağlayan sistem ya da sistemler olarak tanımlanabilir.