Masa Dağı eteklerindeki 5 mahalle sakinleri, Kepez Belediyesi’nin hazırladığı kentsel dönüşüm planını mahalle muhtarlıklarında kurulan sandıklarda oyluyor.
Kepez Belediyesi’nin hak sahiplerine çeşitli avantajlar sağlayan ve 5 mahalleyi kapsayan imar planı revizyonu, muhtarlıklarda kurulan sandıklarına atılan oylar ile değerlendirmeye alınıyor. Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü’nün son 2 aydır 3 siyasi parti temsilcileri, yardımcıları ve bürokratları ile birlikte halka anlattığı imar revizyonu için, bugün referandum gerçekleşiyor.
Geçen yıl Yeni Emek Mahallesi’nde örneği yapılmış olan referandum, bu kez çok daha kapsamlı bir şekilde yapıldı. Barış, Çankaya, Esentepe, Kazım Karabekir ve Yavuz Selim mahallelerindeki yaklaşık 6 bin hak sahibi, saat 17.00’ye kadar şeffaf sandıklara oy atabilecek. İlçe Seçim Kurulu’nun bilgilendirildiği referandumda oy vereceklerin listesi, numarataj ve tapu kayıt örneklerinden tespit edilen verilere istinaden hazırlandı. Hak sahipleri, nüfus cüzdanı beyanı ve imza karşılığında oy kullanıyor.
Oy verme işlemi tamamlandıktan sonra saat 17.01 itibari ile müşahitler huzurunda sandıklar açılarak oy sayımına başlanılacak. Oy sayımı işlemi için belediye görevlileri tarafından tutanak tutulacak. Belediye görevlisinin imzaladığı tutanağın bir örneği ve oy pusulaları bez torbaya konulacak ve torba mühürlenecek. Referandum sırasında her muhtarlıkta 2 zabıta görevlisi de hazır bulunacak.
Oyların kullanıldığı muhtarlıkları ziyaret eden Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, vatandaşlar tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı. Referandumun muntazam şekilde yapılıp yapılmadığını da denetleyen Başkan Tütüncü, yıllardır böylesi bir kentsel dönüşümü hayal eden vatandaşların teşekkürlerini kabul eti.
Kepez’de örnek bir katılımcı yerel yönetim anlayışı sergilediklerini vurgulayan Tütüncü, 3 siyasi parti temsilcilerinin onaylamasının adından hazırladıkları imar planı revizyonu önerisini halka sorduklarını söyledi. Birlikte yönetişimin en güzel örneklerinden birini gerçekleştiğinin altını çizen Tütüncü, “Halkımız bizim patronumuzdur. Ne derlerse, onların hayatlarıyla ilgili kararları ona göre veririz” dedi.
Geçen yıllarda da böylesi halk oylamaları yaptıklarını hatırlatan Tütüncü, bugün Kepez’in tarihi günlerinden birini yaşadığını söyledi. Beş 5 mahallede nice güzel avantajlar sağladıkları imar planı önerisinin kabul edilmesini arzu ettiğini belirten Tütüncü, “Birlikte kentsel dönüşümü başlatmış oluruz. Bugüne kadar yatığımız referandumların içindeki en büyüğü diyebiliriz. Vatandaşlarımız ciddi bir seçim havasında oylarını kullanıyorlar. Demokratik tercihini vatandaşımız belirtecek. Onların kararı başımızın üstünde yer edecek” diye konuştu.